مهندسی پالایش

مهندسی کاربرد خلاقانه اصول علمی، کنترل و یا توسعه ساختارها با کمک راه‌حل‌های منطقی، ریاضیات، اقتصاد، تجربه و دانش تاکتیکی است. در این راستا استفاده از نمونه‌ها ، مدل‌ها و مقیاس ها ، شبیه‌سازی و تست‌های مختلف، جزء لاینفک وجودی این شغل است چرا که کاهش ریسک شکست غیر مترقبه، بنیادی‌ترین اصل در وظایف یک مهندس محسوب می‌شود.
مهندسین فعال در اداره مهندسی پالایش با تلاش و تعهد در زمینه‌ طراحی، شبیه‌سازی و بهره‌برداری فرآیندهای شیمیایی در جهت تصفیه هر چه بهتر نفت این طلای سیاه افروختنی گام برداشته‌اند تا مواد اولیه به محصولات با ارزش تر و متنوع‌تر بر اساس استانداردهای روز دنیا تبدیل شود.
اهم وظایف و اهداف مهندسی پالایش
•    نظارت بر کیفیت تولیدات واحدهای بهره‌برداری :
نظارت بر کیفیت تولید، کنترل و پیشگیری از خارج شدن محصولات از محدوده کنترل کیفی واحدهای بهره‌برداری بر اساس مدارک فنی، تجربیات مهندسی و نقشه‌ها همچنین پایش متغیرهایی مانند دما، فشار، دبی جریان و بهینه‌سازی مصرف انرژی در کوره‌ها و تجهیزات پر مصرف طی بازدیدهای روزانه پرسنل مهندسی پالایش از واحدهای عملیاتی صورت می‌پذیرد.
•    بررسی و کنترل نتایج آزمایشگاهی :
کنترل کیفی نتایج آزمایشگاهی و مقایسه آن با جداول محدوده مجاز نقاط کنترل کیفی واحدهای بهره‌برداری به صورت روزانه صورت می‌گیرد تا با اعمال تغییرات لازم عملیاتی، کیفیت مطلوب فرآورده‌ها تضمین گردد.
•    تهیه گزارشات ماهیانه :
بر اساس عملکرد واحدهای عملیاتی گزارشاتی شامل میزان خوراک ، محصولات، راندمان واحدها، سوخت و ضایعات، مشکلات و نقایص ایجاد شده به همراه نمودارها و تحلیل شرایط همچنین راه‌ حل‌های منطقی رفع مشکلات در اختیار مدیریت قرار می‌گیرد.

•    موارد ویژه در تعمیرات اساسی (کک‌زدایی کوره‌ها، احیاء، تخلیه و بارگیری کاتالیست):
در راستای حفظ کیفیت کاتالیست و شرایط فیزیکی تجهیزات، فرآیندهای فوق با کمک دستورالعمل‌های ارائه شده توسط صاحبان فناوری و تحت نظارت پرسنل مهندسی پالایش با همکاری واحدهای عملیاتی انجام می‌پذیرد و پس از انجام تست‌های لازم واحدها راه‌اندازی می‌گردند.
•    تغییرات اصلاحی در شرایط عملیاتی :
در راستای بهینه‌سازی تولید، سهولت عملیات دستگاه‌ها و افزایش عمر کاتالیست با در نظر گرفتن ملاحظات زیست محیطی، ایمنی و اقتصادی، اصلاحاتی در مسیر تجهیزات یا دستگاه‌های پالایشی صورت می‌گیرد.
•    بازدید دوره‌ای از انبارهای شیمیایی و کاتالیست‌ها :
محیط و نحوه نگهداری، شرایط دمایی و رعایت استانداردهای انبارش کاتالیست و مواد شیمیایی به صورت دوره‌ای توسط پرسنل مهندسی پالایش بررسی می‌گردد.
•    ارتباط با دیگر واحدهای پالایشگاه :
ارائه مشاوره در زمینه خرید مواد شیمیایی و کاتالیست در جهت تامین و یا جبران بخش‌های از دست رفته می‌بایست طبق روال اصولی انجام پذیرد در این راستا اداره مهندسی پالایش با ارائه مدارک اولیه، اطلاعات تکمیلی، بررسی پیشنهادات فنی و مشاوره‌های کتبی و شفاهی در کنار پرسنل اداره تدارکات کالا جهت خرید مواد شیمیایی و کاتالیست اقدام می‌نمایند.
همچنین در صورت نیاز اداره آموزش مهندسین مجرب و مطلع از واحدهای پالایشی آماده ارائه اطلاعات لازم و آموزش سایر پرسنل در جهت ارتقاء سطح علمی پالایشگاه هستند و در نهایت در راستای صیانت از محیط زیست و کاهش آلودگی‌های محیطی در همکاری با پرسنل اداره محیط زیست از هیچ کمکی فروگذار نخواهند بود.

رئیس واحد: حمید عبدلی حسین آبادی

اطلاعات تماس
تلفن: ۳۳۴۹۱۲۸۰ (با پیش شماره  ۰۸۶)
ایمیل : abdoli.h@ikorc.ir
سوابق کار
– از سال۱۳۷۸ الی ۱۳۸۸ شیفت کنترل و سوپروایزر واحد utility
– از سال ۱۳۸۸ الی ۱۳۹۲ مسئول مهندسی واحدهای آیزوماکس و هیدروژن
– از سال ۱۳۹۲ الی ۱۳۹۴رئیس اداره پژوهش و فناوری
اطلاعات بیشتر…

تحصیلات
–    کارشناسی مهندسی شیمی ۱۳۷۶ دانشگاه صنعتی شریف
–    کارشناسی ارشد مهندسی شیمی ۱۳۷۸ دانشگاه صنعتی شریف

روسای پیشین:
احمد فرزانه ۱۳۸۰-۱۳۸۶

ناصر علوی ۱۳۸۶-۱۳۸۸

محسن محمدی ۱۳۸۸-۱۳۹۶