پانزده نفر از کارشناسان نفتی کشور عراق به همراه ۶ نفر از کارشناسان ستاد پالایش و پخش فرآورده های نفتی کشور به مدت دو روزاز تاسیسات پالایشگاه امام خمینی (ره)شازند بازدید نمودند .. …..
به گزارش روابط عمومی شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره) شازند در این بازدید، ابتدا جلسه ای با حضور مهندس شاهوردی جانشین مدیرعامل ومدیر عملیات وتنی چند از کارشناسان واحدهای عملیاتی و ستادی پالایشگاه درسالن کنفرانس تشکیل شد که پس ازتلاوت قرآن کریم وخیر مقدم رئیس روابط عمومی، فیلم کوتاهی از چگونگی روند نصب و راه اندازی واحدهای جدید پالایشگاه پخش گردید ، سپس مهندس شاهوردی ضمن خوش آمد گویی در خصوص عملیات اجرایی ، نصب تجهیزات و راه اندازی واحدهای جدید پالایشگاه صحبت نمود و گفت: ما اخبار کشور عراق را مرتبا پیگیری می کنیم و خوشحالیم که امروز کشورعراق توسط خود عراقیها اداره می گردد و از خداوند منان می خواهیم کشور عراق در ْآینده ای نزدیک از شرایطی پایدار و آرام برخوردار گردد. وی با بیان اینکه پالایشگاه شازند یکی از بزرگترین پالایشگاهها در سطح کشور است گفت:این پالایشگاه از ۲ قسمت ، پالایشگاه قدیمی با قدمت ۲۰ سال و پالایشگاه جدید که واحدهای طرح توسعه در آن قرار دارد تشکیل شده است.پالایشگاه قدیم در زمستان سال ۱۳۷۱ عملیات پیش راه اندازی آن شروع گردیدو در سال ۱۳۷۲ کلیه واحدها در سرویس عملیاتی قرار گرفتند. از جمله واحدهای قدیمی می توان به واحدهای تقطیر با ظرفیت ۱۵۰.۰۰۰ بشکه در روز، واحد تبدیل کاتالیستی با تولید بنزین سوپر و واحد کاهش گرانروی که ته مانده برج تقطیر در خلا، در این واحد برای سوخت نیروگاهها تهیه می گردد. البته امروزه این نفت کوره در واحدهای طرح توسعه به بنزین یورو ۴و ۵ تبدیل می شود. واحد آیزوماکس که یکی از سودآورترین واحدهای پالایشگاه با ظرفیت ۲۴.۵۰۰ بشکه در روزمی باشد. در ضمن برای راهبری این واحدها،واحدهای جانبی داریم که تولید آب،برق،بخار ، آب مقطر و هوای فشرده در آنها صورت میگیرد.همچنین میزان برق تولیدی در پالایشگاه قدیم از ۵ ژنراتور ۸ مگاواتی تامین می شود. در ادامه مدیر عملیات گفت: در سال ۱۳۸۲ سیاستهای وزارت نفت براین قرار گرفت که محصولات تولیدی بر اساس استانداردهای روز دنیا باشد و بدین جهت واحدهای طرح توسعه پالایشگاه با اهدافی نظیر افزایش تولید بنزین از ۵ میلیون لیتر در روز به ۱۶ میلیون لیتر در روز و افزایش ظرفیت پالایشی از ۱۷۰.۰۰۰ بشکه در روز به ۲۵۰.۰۰۰ در روز طراحی شد. همچنین تغییر نفت خام سبک اهواز آسماری به نفت خامهای سنگین و تولید محصولاتی با استانداردهای روز دنیا و کاهش آلاینده های زیست محیطی از دیگر اهداف این طرح بود که برای تحقق بخشیدن به این اهداف واحدهای جدید طراحی گردید . واحد تقطیر شماره ۲ با ظرفیت ۸۰.۰۰۰ بشکه در روز و واحد بنزین سازی شماره ۲ با ظرفیت ۳۳.۰۰۰ بشکه در روز و ۳ میلیون لیتر در روز بنزین سوپر،واحد آیزومریزاسیون با تولید بنزینی کاملا زیست محیطی و کاهش بنزن بنزین از ۳ درصد به ۱ درصدحجمی ،واحد تصفیه نفت سفید که مقدار کل گوگرد را از ۲۳۰۰ ppm به کمتر از ۴۰ ppm کاهش می دهد، واحد سنگین و پیچیده RCD: نفت کوره را تصفیه و خوراک واحد بنزین سازی را تامین می نماید،واحد مهم و پیچیده RFCC : تولید ۸ میلیون لیتر در روز بنزین که بنزین تولیدی آن در واحد تصفیه بنزین به بنزین یورو۴ و ۵ تبدیل می گردد. وی در پایان گفت که این پالایشگاه اولین پالایشگاه تولید کننده پروپیلن پلیمر گرید با ارزش افزوده بالا می باشد.
در ادامه سرپرست تیم عراقی گفت: قلبا مراتب قدر دانی خود و همراهانم را از مهمان نوازی شما اعلام می دارم و خرسندم که کشور مسلمان و برادر ایران اینقدر در صنعت رشد کرده است و آرزوی بنده و همکارانم توفیق روز افزون شما می باشد .
در جلسه اختتامیه این بازدید مهندس میر قادری مدیر عامل شرکت حضور یافت و ضمن خیرمقدم به میهمانان طی سخنانی گفت: امید است از تجربیات و تخصص همکارانم در پالایشگاه طی این دوروز بهره مند شده باشید. وی گفت این صنعت بزرگ که از نزدیک مشاهده کردید به دست توانمند همین عزیزان نصب و راه اندازی شده است. مهندس میر قادری افزود: این در شرایطی است گه کارشکنی کشورهای غربی نسبت به انجام تعهداتشان در خصوص تامین قطعات و نرم افزارهای راه اندازی واحد های مذکوربر هیچ کس پوشیده نیست و ما توانستیم این پالایشگاه را به عنوان مدرنترین پالایشگاه ایران و حتی خاور میانه ، با دانش فنی متخصصین ایرانی و توانمندی کارکنان همین شرکت به ثمر برسانیم و با افتتاح و راه اندازی کلیه واحدهای طرح توسعه غربی ها را شگفت زده کنیم و ظرفیت این پالایشگاه را از ۱۷۰ هزار بشکه به ۲۵۰ هزار در روز افزایش دهیم که افتخاری برای ایران و سایر مسلمانان می باشد .
خاطر نشان میسازد این گروه طی برنامه ریزی مرکز آموزش شرکت ملی پالایش و پخش کشور به مدت دو روز در دوره آموزشهای HSE (مجموعه ایمنی و آتش نشانی و بهداشت شغلی و محیط زیست) پالایشگاه امام خمینی(ره)شازند حضور یافتند و درخاتمه، لوح پایان دوره آموزشی ۱۵ نفر از کارشناسان نفتی عراق توسط مهندس میر قادری به ایشان اهدا گردید . . . . . . .