۴۵ درصد کالاهای مورد نیاز طرح توسعه پالایشگاه شازند ساخت داخل است

شانا _ گروه پالایش و پخش: مجری طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده های پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند با اشاره به کیفیت مطلوب کالاهای ساخت داخل گفت: ۴۵ درصد کالاهای مورد نیاز طرح توسعه پالایشگاه شازند از سازندگان داخلی تامین شده است.. . .

122316_orig

رشید سیدیان در نشست خبری که صبح امروز (شنبه، ۷ بهمن) با حضور نمایندگان رسانه های خبری در محل ساختمان مرکزی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران برگزار شد، با اعلام این خبر گفت: ۴۵ درصد از تجهیزات مورد نیاز این طرح از سازندگان و تولیدکنندگان داخلی تامین شده که شامل بیش از ۱۶۶ نوع کالا بوده است.

وی با اشاره به این که ۸۵۰ درخواست خرید کالا شامل کاتالیست ها، پمپ ها و دیگر تجهیزات و بیش از ۴۶ درخواست خرید لوازم یدکی باعث شد رویکرد ما در این طرح به سمت دریافت و تامین اقلام موردنیاز از سازندگان داخلی برود، افزود: این در شرایطی بود که در اجرای فاز یک این پالایشگاه، تنها ۲۰ درصد از تجهیزات مورد نیاز از سوی سازندگان داخلی تامین شد.

سیدیان همچنین درباره نیروهای به کارگرفته شده در اجرای طرح عظیم افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده های امام خمینی (ره) شازند گفت: برای اولین بار در این طرح یک واحد تحت لیسانس داخل کشور (ایزومریزاسیون، لیسانس پژوهشگاه صنعت نفت) به اجرا در آمد، همچنین این طرح اولین پالایشگاه دارای واحد پروپیلن محسوب می شود.

مجری طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده های پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند درباره ویژگی های متمایز این طرح گفت: تولید روزانه ۱۶ میلیون لیتر بنزین، نصب اولین تجهیز یکپارچه، اولین پالایشگاه دارای واحد RFCC و RCD با ظرفیت بالا و اولین پالایشگاهی که در آن مطالعات خطرپذیری انجام شده، از جمله ویژگی های این طرح عظیم ملی است.

سیدیان با اشاره به انجام بیش از ۱۰۰ میلیون نفر ساعت کار در این پروژه طاقت فرسا گفت: در این پروژه بیش از ۳۱۵ هزار مترمکعب بتن ریزی، هزار کیلومتر جوشکاری و ۴۸ هزار خط برنامه در شرایطی انجام شده که این طرح، رتبه نخست بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) را در میان پروژه های پالایشی و نفتی کشور در سال های ۸۹ و ۹۰ کسب کرده است.

وی تاکید کرد: در مرحله اول راه اندازی این طرح، حدود ۲۰ واحد از ۳۰ واحد فرآیندی به بهره برداری رسید و ۱۰ واحد آماده بهره برداری این طرح نیز که به یکدیگر متصل هستند، به زودی در مدار تولید قرار خواهد گرفت.

سیدیان با تاکید بر افزایش کمیت و کیفیت تمامی فرآورده های تولیدی این پالایشگاه پس از راه اندازی کامل طرح گفت: سرمایه گذاری انجام شده در این طرح ۴ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بوده است.