مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش خبرداد: جذب بیش از ۷۰ درصد سرمایه مورد نیاز طرح‌های توسعه پالایشگاهی

شانا _ گروه پالایش و پخش: برای اجرای ۱۰ طرح توسعه، بهینه سازی و بنزین سازی در پالایشگاه های کشور به حدود ۱۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه نیاز است که بیش از ۷۰درصد این میزان جذب شده است.. .

به گزارش خبرنگار شانا، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با اعلام این خبر تصریح کرد: طرح های بهینه سازی و بهبود کیفیت پالایشگاه های نفت شهید تندگویان تهران، اصفهان، لاوان، تبریز، آبادان، بندرعباس و اراک با سرمایه گذاری ۱۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلاری در دست اجراست.

ضیغمی در باره روند افزایش ظرفیت تولید بنزین در پنج پالایشگاه کشور با اجرای طرح های بنزین سازی گفت: هم اکنون روزانه ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر بنزین در پالایشگاه آبادان تولید می شود که این میزان با اجرای فاز نخست طرح بنزین سازی حدود چهار میلیون و ۶۰۰ هزار لیتر افزایش می یابد و ظرفیت تولید بنزین این پالایشگاه با اجرای کامل طرح بنزین سازی روزانه تا حدود ۶ میلیون لیتر قابل افزایش است.

وی افزود: همزمان با افتتاح رسمی طرح بنزین سازی پالایشگاه آبادان در روز سوم خرداد امسال، کلنگ طرح بهینه سازی در این پالایشگاه زده شد و با اجرای کامل طرح بنزین سازی و بهینه سازی روزانه ۱۸ میلیون لیتر تا ۲۰ میلیون لیتر بنزین در این پالایشگاه تولید خواهد شد.

به گفته ضیغمی، هم اکنون روزانه ۸.۵ میلیون لیتر در پالایشگاه بندرعباس، ۸.۲ میلیون لیتر در پالایشگاه اصفهان و ۲.۲ میلیون لیتر در پالایشگاه تبریز تولید می شود که با اجرای طرح بنزین سازی به ظرفیت تولید بنزین پالایشگاه بندرعباس ۲.۵ میلیون لیتر، پالایشگاه اصفهان ۳ میلیون لیتر و پالایشگاه تبریز یک میلیون لیتر افزوده خواهد شد.

وی از افزایش ظرفیت تولید بنزین پالایشگاه لاوان از روزانه یک میلیون و ۱۰۰ هزار لیتر به روزانه سه میلیون لیتر با اجرای طرح بهینه سازی خبر داد و افزود: با اجرای طرح بهینه سازی در پالایشگاه ها اصفهان و آبادان ظرفیت تولید بنزین هر یک از این دو پالایشگاه روزانه حدود ۶ میلیون لیتر افزوده خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران تصریح کرد: هم اکنون روزانه پنج میلیون لیتر بنزین در پالایشگاه شازند اراک تولید می شود که با اجرای طرح بهینه سازی در این پالایشگاه، ظرفیت تولید بنزین آن روزانه ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر افزایش می یابد و این پالایشگاه به محور و کلید تولید بنزین در کشور تبدیل خواهد شد.

۲۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری برای ساخت ۷ پالایشگاه جدید

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران تصریح کرد:  ساخت پالایشگاه های جدید ستاره خلیج فارس با ظرفیت ۳۶۰ هزار بشکه، پارس با ظرفیت ۱۲۰ هزار بشکه، آناهیتا با ظرفیت ۱۵۰ هزار بشکه، شهریار با ظرفیت ۱۵۰ هزار بشکه، شهریار با ظرفیت ۱۵۰ هزار بشکه، هرمز با ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه، خوزستان با ظرفیت ۱۸۰ هزار بشکه و کاسپین با ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه در دست اجراست و تنها وضعیت هیئت مدیره پالایشگاه کاسپین مشخص نشده است.

ضیغمی سرمایه مورد نیاز برای ساخت این هفت پالایشگاه جدید را ۲۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار اعلام و تصریح کرد: با ساخت هفت پالایشگاه جدید روزانه یک میلیون بشکه نفت خام و ۴۸۰ هزار بشکه میعانات گازی در این پالایشگاه ها تصفیه می شود.

مشارکت در ساخت ۴ پالایشگاه برون مرزی با سرمایه گذاری بخش خصوصی

ضیغمی در باره مشارکت ایران برای ساخت چهار پالایشگاه برون مرزی گفت: این پالایشگاه ها با مشارکت ایران در کشورهای سوریه، اندونزی و مالزی ساخته خواهد شد و سهم ایران در ساخت هر یک از این پالایشگاه ها از ۲۶ تا ۴۰ درصد است.

وی افزود: سرمایه مورد نیاز برای ساخت پالایشگاه های برون مرزی از سوی بخش خصوصی تامین خواهد شد و از اعتبارهای دولتی برای ساخت آنها استفاده نمی شود.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با بیان این که تا پایان چشم انداز توسعه حدود ۲ میلیارد دلار برای اجرای طرح های شرکت ملی پخش هزینه خواهد شد، افزود: افزایش ظرفیت ذخیره سازی مخازن، اجرای طرح کهاب، پروژه تحویل سوخت بر اساس پیمایش از مهم ترین پروژه های در دست اجرای این شرکت است.