در هفته دولت انجام می شود آغاز تولید روزانه ۲.۸ میلیون لیتر بنزین با کاتالیست طلایی در کشور

شانا _ گروه پالایش و پخش: با راه اندازی مرحله دوم طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده های نفتی پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند در هفته دولت، روزانه ۲.۸ میلیون لیتر بنزین در واحد اکتانایزر تولید می شود و کاتالیست های مورد استفاده در این واحد از نوع پلاتینه است.

مجری طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده های نفتی پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند در گفت و گو با خبرنگار شانا تصریح کرد: با راه اندازی طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند تا پایان امسال ظرفیت تولید بنزین سوپر این پالایشگاه از یک میلیون لیتر به سه میلیون و ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار لیتر و ظرفیت تولید بنزین معمولی از سه میلیون و ۷۰۰ هزار لیتر به روزانه ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر افزایش خواهد یافت.

رشید سیدیان از افزایش ظرفیت تولید بنزین پالایشگاه شازند به روزانه ۱۱ میلیون و ۴۰۰ هزار لیتر تا پایان سال خبر داد و گفت: هم اکنون روزانه ۴۰ هزار بشکه نفت کوره در پالایشگاه شازند تولید می شود که با اجرای طرح توسعه با وجود افزایش ظرفیت فرآیندی، این میزان به روزانه ۱۷ هزار بشکه کاهش خواهد یافت.

مجری طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده های نفتی پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند با راه اندازی طرح توسعه در این پالایشگاه با کیفیت ترین بنزین کشور در واحدهای اکتانایزر و ایزومریزاسیون، با هدف تولید بنزین با اکتان ۹۵ برای بنزین سوپر و ۹۰ برای بنزین معمولی تولید می شود.

وی با بیان اینکه با کیفیت ترین بنزین کشور در واحد اکتانایزر پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند با اجرای طرح توسعه تولید می شود، افزود: کاتالیست های مورد استفاده در این واحد از نوع پلاتینه (طلا) و حدود ۱۰ میلیون دلار برای خرید آنها هزینه شده است.

سیدیان از تولید روزانه دو میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر بنزین سوپر در واحد OCTANIZER طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند در نیمه اول شهریور امسال خبر داد و افزود: واحد اکتانایزر به عنوان واحد مکمل NHT در طرح توسعه پالایشگاه است و درصورت تصفیه روزانه ۸۰ هزار بشکه نفت خام ترش در طرح توسعه پالایشگاه، امکان تولید روزانه دو میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر بنزین فوق سوپر در این واحد فراهم می شود.

به گفته وی، واحد NHT طرح توسعه پالایشگاه شازند هم اکنون تحویل بهره بردار شده و قرار است به زودی با راه اندازی واحد اکتانایزر و تست این واحد، امکان تولید روزانه دو میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر بنزین در این واحد فراهم شود.

واحد تصفیه نفتا (NHT) نفتای دریافتی را پس از تصفیه در اختیار واحد اکتانایزر با هدف بهبود کیفیت قرار می دهد و این واحد، واحد اصلی بنزین سازی است.

مجری طرح توسعه پالایشگاه شازند در تشریح روند فعالیت واحدهای جدیدی که در طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند راه اندازی می شود، افزود: واحد RFCC، واحد اصلی بنزین سازی در این پالایشگاه است که روزانه ۸ میلیون لیتر بنزین با کیفیت تولید می کند.

سیدیان از پیشرفت ۹۵ درصدی ساخت و راه اندازی واحد ایزومریزاسیون خبر داد و افزود: همزمان با راه اندازی واحدهای یوتیلیتی، این واحد نیز به بهره برداری می رسد.

به گفته وی، واحد ایزومریزاسیون، از جمله واحدهای جانبی است که عدد اکتان بنزین را بهبود می بخشد و برای نخستین بار این واحد در طرح توسعه پالایشگاه شازند با دانش فنی بومی از سوی پژوهشگاه صنعت نفت راه اندازی شد.

وی افزود: واحدهای تصفیه گازهای ترش آمین، تصفیه سوخت جت، RFCC برای تبدیل ته مانده برج تقطیر به بنزین،  واحد تصفیه گازوییل با هدف تولید ۵۳ هزار بشکه گازوییل با سولفور پایین (کمتر از ۵۰ppm) از دیگر واحدهای جدید در طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند است.

سیدیان از تولید بنزین با اکتان بالا در واحد ایزومریزاسیون خبر داد و افزود: واحد NHT همچنین بخشی از نفتای سبک دریافتی را در اختیار واحد ایزومریزاسیون با هدف تولید روزانه یک میلیون لیتر بنزین با اکتان بالا قرار می دهد و این واحد یک واحد، اکتان ساز است.

اختصاص حدود ۴۰۰ میلیون یورو برای ارتقای کیفیت فرآورده های نفتی پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند

مجری طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده های پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند درباره روند تخصیص منابع مالی مورد نیاز برای این پروژه گفت: ۴۸۲ میلیون یورو (۲۰ درصد) از سرمایه این پروژه برای افزایش ظرفیت، ۳۸۶ میلیون یورو (۱۶ درصد) برای ارتقای کیفیت اختصاص یافت؛ این در حالی است که حدود ۶۰ درصد (بیشترین سهم) از اعتبار این پروژه برای اجرای طرح افزایش تولید بنزین از طریق کاهش تولید نفت کوره با راه اندازی واحدهای RFCC، RDC و واحدهای جانبی در نظر گرفته شد.

مجری طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده های پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند، سرمایه گذاری مورد نیاز برای اجرای این پروژه را سه هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان اعلام و تصریح کرد: یک میلیارد دلار از صندوق ذخیره ارزی، حدود ۶۰۰ میلیارد تومان از صندوق انرژی بانک ملت، ۳۶۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت و حدود یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان از منابع داخلی شرکت ملی پالایش و پخش برای اجرای این پروژه جذب شد.

وی افزود: از سه هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان سرمایه مورد نیاز طرح توسعه پالایشگاه شازند، ۴۰۰ میلیارد تومان آن باقی مانده است که به زودی جذب می شود.