مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی خبر داد: تولید روزانه ۷۳ میلیون لیتر بنزین یورو ۵ با اجرای طرح‌های مهرماندگار

شانا ـ گروه پالایش و پخش: مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران از تولید روزانه ۷۳ میلیون لیتر بنزین یورو ۵ با اجرای طرح‌های پالایشی مهرماندگار دولت خبر داد.. .

140822_orig

به گزارش خبرنگار شانا، علیرضا ضیغمی در نشست خبری که صبح امروز (دوشنبه، ۱۲ فروردین) در محل ساختمان مرکزی وزارت نفت برگزار شد،‌ با اشاره به این که با اجرای فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس، روزانه حدود ۱۲ میلیون لیتر بنزین به ظرفیت تولید بنزین کشور افزوده خواهد شد، گفت: تا پایان برنامه پنجم توسعه روزانه ۷۳ میلیون لیتر بنزین یورو ۴ و ۵ و ۶.۹ میلیون لیتر بنزین یورو ۲ در کشور تولید خواهد شد.

وی با تاکید بر این که هم اکنون ظرفیت پالایشی ۹ پالایشگاه موجود کشور حدود یک میلیون و ۷۵۰ هزار بشکه در روز است که ۹۴ درصد آن را نفت خام تشکیل می دهد، افزود: با بهره‌برداری طرح‌های توسعه‌ای پالایشگاه‌های کشور که اغلب آنها در قالب طرح‌های مهر ماندگار دولت اجرایی می‌شود، تا پایان سال ۹۱، روزانه ۲۴ میلیون لیتر بنزین با استاندارد یورو ۴ و ۵ و ۳۸ میلیون لیتر بنزین یورو ۲ در کشور تولید خواهد شد.

ضیغمی تصریح کرد: با اجرای این طرح‌ها تا پایان سال جاری روزانه ۲۴.۹ میلیون لیتر گازوییل یورو ۴ و ۵ و ۷۰ میلیون لیتر گازوییل دارای استاندارد یورو ۲ در کشور تولید خواهد شد.

معاون وزیر نفت افزود: با اجرای طرح‌های توسعه‌ای پالایشگاه‌های بندرعباس، اصفهان، تبریز و لاوان ظرفیت تولید بنزین یورو ۴ و ۵ به مرز روزانه ۵۰ میلیون لیتر و بنزین یورو ۲ به مرز ۱۸ تا ۲۰ میلیون لیتر خواهد رسید، همچنین ظرفیت نفت گاز یورو ۴ و ۵ به مرز ۳۶.۹ میلیون لیتر روزانه و گازوییل یورو ۲ به مرز روزانه ۵۰.۷ میلیون لیتر می‌رسد.

معاون وزیر نفت با تاکید بر اجرای برنامه های زیست محیطی در ۷ پالایشگاه مهم کشور افزود: پروِژ‌ه‌های توسعه‌ای پالایشگاه‌های کشور در قالب سه برنامه بنزین‌سازی، بهینه‌سازی و افزایش ظرفیت از سال ۸۵ در کشور کلید خورد که برنامه‌های بنزین‌سازی با ۲.۱ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری به منظور حذف مواد اکتان افزا (ریفورمیت و بنزین سوپر) از بنزین طراحی شده است و طبق این پروژه‌ها پالایشگاه‌ها می توانند بنزینی تولید کنند که دیگر به افزودن مواد اکتان افزا نیاز نخواهد داشت.

ضیغمی درباره پروژه‌های بهینه‌سازی نیز که در قالب طرح‌های توسعه‌ای پالایشگاه‌ها در کشور اجرایی شد، گفت: این پروژه‌ها مربوط به ارتقای کیفیت محصولاتی نظیر نفت گاز (گازوییل)، نفت سفید و بنزین است که اغلب آنها در مراحل پایانی قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: به منظور اجرای پروژه‌های افزایش ظرفیت طرح‌های توسعه‌ای ۱۱.۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده است که در قالب آن ظرفیت پالایشی برخی پالایشگاه‌ها افزایش می‌یابد؛ ارتقای ظرفیت پالایشگاه اراک از ۱۷۰ هزار بشکه به ۲۵۰ هزار بشکه و پالایشگاه لاوان از ۲۰ به ۲۵ و در نهایت به ۵۰ بشکه از آن جمله است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران افزود: در برخی از پالایشگاه‌های کشور نظیر شهیدتندگویان تهران، آبادان و اصفهان مخلوطی از این پروژه‌ها و در برخی دیگر تنها یک مورد از آن ها به تناسب نیاز اجرایی شده است.

علیرضا ضیغمی درباره خودکفایی در تولید بنزین موردنیاز کشور گفت: در سال ۸۵ حدود ۲۷ میلیون لیتر بنزین سوپر برای مواد اکتان افزایی بنزین تولیدی پالایشگاه‌های کشور وارد می‌کردیم که این میزان در سال ۹۰ به کمتر از ۲ الی ۳ میلیون لیتر رسید و هم اکنون تنها به منظور تامین نیاز مواد اکتان افزای دو پالایشگاه اصفهان و تبریز که خصوصی شده‌اند،‌ از محل منابع شرکت پالایش و پخش و پتروشیمی‌ها تهیه می‌شود.

وی همچنین درباره طرح بهینه‌سازی و بهبود کیفیت فرآورده‌های پالایشگاه شهیدتندگویان تهران گفت: در طرح بنزین سازی این پالایشگاه ۱۸۱ میلیارد تومان و در طرح بهینه‌سازی آن ۷۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری انجام شده است که با اجرای کامل این طرح، ظرفیت تولید نفت گاز آن به روزانه ۱۱.۵ میلیون لیتر خواهد رسید؛ هم اکنون بیش از ۹۰ درصد از این ظرفیت محقق شده است.

ضیغمی با اشاره به این که هم اکنون تولید گازوییل کم گوگرد از پالایشگاه شهیدتندگویان تهران آغاز شده است، افزود: ظرفیت واحد گوگردزدایی از گازوییل این طرح روزانه ۵۰ هزار بشکه است و هم اکنون بین ۳۵ تا ۴۰ هزار بشکه آن در مدار قرار گرفته که معادل ۹۲ درصد از ظرفیت کل واحد است و به مرور باقی ظرفیت نیز به آن افزوده خواهد شد.

به گزارش شانا، طرح‌های پالایشی مهرماندگار دولت شامل ۹ طرح است که طرح بهینه‌سازی پالایشگاه شهیدتندگویان تهران، بنزین سازی پالایشگاه آبادان، طرح توسعه‌ پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند اراک، طرح توسعه پالایشگاه لاوان، طرح بنزین سازی پالایشگاه تبریز،‌ اصفهان و بندرعباس، پروژه بندر صادراتی ماهشهر و فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس از آن جمله است.

طرح بهینه‌سازی و بهبود کیفیت فرآورده‌های پالایشگاه شهیدتندگویان تهران به عنوان اولین طرح پالایشی مهرماندگار آماده بهره‌برداری است.