با مشارکت بخش خصوصی،چند محموله بنزین ایران به افغانستان صادر شد

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش از صادرات چندمحموله بنزین به افغانستان و مذاکره با ارمنستان و یک کشور دیگر منطقه برای صادرات فرآورده‌های نفتی خبر داد.. .

علیرضا ضیغمی در گفت و گو با خبرنگار شانا تصریح کرد: اواخر سال گذشته مجوز صادرات یک میلیارد لیتر بنزین به وزارت نفت داده شد و هم اکنون نیز زیرساخت های صادرات این فرآورده راهبردی آماده شده است.
وی گفت: با توجه به صدور مجوز عرضه بنزین در رینگ صادراتی بورس کالا، صادرات این فرآورده به دستور وزیر نفت به صورت موازی هم از سوی واحد بازرگانی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران و هم از طریق عرضه در بورس انجام می شود.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش در باره روند صادرات بنزین به کشورهای همسایه گفت: تا کنون چند محموله بنزین از سوی شرکت های بخش خصوصی مورد تایید سفارت ایران و افغانستان به این کشور صادر و مقدمات کار برای صادرات بنزین و گازوییل به کشور ارمنستان نیز فراهم شده است و به زودی صادرات فرآورده به این کشور انجام می شود.
ضیغمی تصریح کرد: ما علاقه مند نیستم بنزین صادراتی به کشور افغانستان مورد استفاده نیروهای بیگانه و متجاوز قرار بگیرد، بلکه این بنزین تنها برای استفاده مردم و دولت این کشور صادر می شود، به همین منظور سازکاری برای صادرات فرآورده های نفتی ها به کشور افغانستان فراهم شده است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران از مذاکره با دیگر کشورها برای صادرات بنزین و دیگر فرآورده ها خبر داد و افزود: با یکی دیگر از کشورهای منطقه برای صادرات بنزین مذاکره شده است و با افزایش کیفیت گاوزییل تولیدی در پالایشگاه های کشور، این فرآورده نیز به کشور طرف مذاکره ارسال می شود.
به گزارش شانا، بهمن سال گدشته مجوز صادرات یک میلیارد لیتری بنزین و دیگر فرآورده ها به وزارت نفت داده شد؛ این در حالی است که قرار بود صادرات بنزین از خرداد سال ۹۰ آغاز شود، اما بر اساس سیاست گذاری جدید تلاش شد تا این کار مهم با شتاب بالاتری به مرحله اجرا در آید.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش نیز در این باره گفته بود: ذخیره استراتژیک بنزین کشور به حداکثر میزان ممکن رسیده است، ضمن آن که یک میلیارد لیتر از این حجم به خارج از کشور صادر می شود و فرآورده های تولیدی جدید جایگزین ذخایر قبلی خواهد شد.
به گفته ضیغمی، صادرات بنزین کشور همزمان با افزایش ظرفیت روزانه ۲۸ میلیون لیتری تولید این فرآورده استراتژیک و کاهش مصرف آن به میزان روزانه حدود ۵۲ تا ۵۳ میلیون لیتر، در سال ۹۰ افزایش خواهد یافت و مابه تفاوت تولید و مصرف برای صادرات اختصاص می یابد.
شرکت ملی پالایش و پخش همزمان با صدور مجوز صادرات بنزین، مذاکراتی برای صادرات فرآورده های نفتی به دیگر کشورهای همسایه از جمله افغانستان و ارمنستان انجام داد. پیش تر بنزین و دیگر فرآورده های نفتی به عراق صادر می شد.