رمضان و قرآن

رمضان که می رسد عطر و بوی قرآن مشام جان را مینوازد و دل را با بهار تلاوت جلا می دهد. ماه مبارک رمضان، ماه تولّد قرآن، ماه اُنس با قرآن، ماه بهار قرآن، و ماه شناخت و بهره ‏برداری فکری و عملی از قرآن است. کتابی که تدبر و اندیشه در آن به گفته مولای متقیان امیر مؤمنان علی(ع) بهار قلب هاست. آنجا که در شأن قرآن فرمودند:
«وَ تَفَقَّهُوا فِیهِ فَاِنَّهُ رَبیعُ الْقُلوبِ؛ در قرآن بیندیشید که بهار قلب‏هاست.»
قرآن، روح ماه رمضان است که در کالبد آن دمیده شده و ارزش و عظمت آن را چند برابر کرده است. قرآن، قلب ماه رمضان است، که بدون این قلب و ضربان آن، جوهره حقیقت در رگ‏های حیات معنوی روزه داران به جریان نمی‏افتد. در واقع هر چه در این ماه به عبادت و روزه داری می پردازیم، زمینه‏سازی و آمادگی معنوی برای استقبال و دریافت قرآن است که می‏خواهیم در پرتو آثار پربرکت روزه خالص، و عبادت‏ها و دعاهای همراه آن، رابطه خود را با قرآن نزدیک‏تر کنیم. چرا که انس با قرآن و تدبّر در آیات آن و بهره‏گیری فکری و عملی از مفاهیمش ضامن رشد و تکامل ملکوتی و معنوی ما خواهد بود.
اَللّهُمَّ وَفِّقْنی فِیهِ لِتِلاوَهِ الْقُرآنِ
خدایا مرا در این روز برای تلاوت قرآن توفیق ده.
به مناسبت قرار گرفتن در ماه مبارک رمضان و بهار قرآن با یکی از همکاران عزیزی که علاوه بر خدمت در عرصه فرهنگی، قاری توانمند و برتر قرآن کریم در سطح وزارت نفت نیزهستند مصاحبه ای داشته ایم. باشد که این چند سطر مصاحبه مشوقی باشد برای الگو گرفتن همه ما و انس بیشتر با قرآن.
–    سرکار خانم فاطمه الماسی  برای ما بفرمایید چطوربا قرآن مأنوس و به آن علاقمند شدید؟ به نظر من همه چیز عنایت خاص خداوند بوده که بر من حقیر منت گذاشته و این توفیق را نصیبم کرد  و در درجه دوم از نقش خانواده ام مخصوصاٌ مادرم در زمان تجرد و همسرم پس از تاهل باید یاد کنم ؛ البته در دوران تحصیل علی الخصوص دوران راهنمایی و دبیرستان معلمان  بسیار خوبی داشتم  که در نهادینه کردن پایه های انس با قرآن در وجودم بی تاثیر نبودند و مشوق من در این مسیر بودند .
–    آیا در این مسیر استادانی هم داشتید؟ علاقه شدید من از دوران کودکی به تلاوتهای قاریان ممتاز بین المللی همچون عبدالباسط، منشاوی، شهات انور و تقلید و تمرین کردن شبانه روزی من ازصدای این اساتید از کودکی تا کنون باعث شده کمتر از کلاسهای تخصصی استفاده نمایم، شرکت در کلاسهای آماده سازی مسابقات قران کریم شرکت در سنوات گذشته به من کمک کرد تا به نقاط ضعف خود در این زمینه پی ببرم و در صدد رفع آنها بر آیم، هر چند هنوز هم توانایی من بسیار اندک است و نیازمند شرکت در کلاسهای تخصصی تری می باشم .
–    با توجه به دارا بودن دو فرزند خردسال و اشتغال به کار در پالایشگاه، آیا تمرین مستمر  قرائت قرآن باعث  اخلال در کار و رسیدگی به امور فرزندان شما نمی شود؟ طبیعی است با توجه به داشتن مسئولیتهای زیادی که دارم کار بسیار مشکل است و سختیهای زیادی را در این  مسیر متحمل شده ام ولی این سختیها چون همراه با اهداف عالیه بوده است برایم بسیار لذت بخش است. از طرف دیگر انس با قرآن در زندگی و روحیه و رفتار فرزندانم هم بسیار موثر بوده است، هر وقت تمرین می کنم بچه ها قرآن بدست می گیرند و در کنارم کلام الهی را برزبان می آورند و دیدن این صحنه ها برایم انگیزه بخش و غرور آفرین است.
–    تاکنون چه مقام‌هایی در مسابقات قرآن کریم کسب کرده‌اید؟به لطف حضرت حق و عنایت حضرت ولی عصر (عج) تا کنون ۳۹ مقام برتر در رشته های مختلف قرآن از جمله قرائت، ترتیل و اذان در مسابقات رسمی برگزار شده توسط ارگانهای مختلف کشور از جمله وزارت نفت، اداره اوقاف، اداره کار، دانشگاه و سازمان تامین اجتماعی حاصل تلاش من در این مسیر بوده است که شامل ۲۲ مقام اولی، ۱۲ مقام دومی و ۵ مقام سومی می باشد، اما مهمترین مقامی که کسب کرده ام اول ترتیل وزارت نفت در سال ۹۵ و مقام سوم وزارت در رشته قرائت در سال ۱۳۹۴ بوده است.
–    شما چه تجربه خاصّی برای قرائت قرآن دارید که بتواند برای سایرین مفید باشد؟ قرآن دریای عمیق و بیکران است و من نمی توانم در این مسیر خود را صاحب نظر بدانم، اما در حد بضاعت خود برای یادگیری هر چه بیشتر قران و مفاهیم آن تلاش می کنم و سعی می کنم در راستای آموزش قرآن کریم در صورت امکان و فراهم شدن شرایط برای سایرین گام بردارم.
–    امیرمؤمنان علی(ع) فرمود: «مَنْ آنَسَ بِتَلاوَهِ الْقُرآنِ، لَمْ تُوحِشْهُ مُفارَقَهُ الاِخْوانِ؛ کسی که با تلاوت قرآن، اُنس و الفت گرفت، از جدایی دیگران به وحشت نمی‏افتد.». شما بعد از چندین سال ارتباط مستمر با قرآن کریم، چه تأثیری در زندگی خود احساس می‌کنید؟ قرآن در زندگی من بسیار موثر واقع شده و جزء به جزء ارکان زندگی ام را تحت تاثیر خود قرار داده است. در یک کلام هر چه دارم از قرآن دارم.
–    چه توصیه‌ای برای خانواده‌ها برای این که فرزندانشان را با قرآن کریم مأنوس کنند دارید؟ بنده در حدی نیستم که بتوانم برای دیگران توصیه ای داشته باشم ولی بعنوان خادم قرآنیان در شرکت، معتقدم در وحله اول عمل به قران حتی یک آیه از آن می تواند در تربیت فرزندان تاثیرات بسیار نیکویی داشته باشد و همگان به این آیه شریفه از قرآن کریم که می فرماید فمن یعمل مثقال ذره خیرا” یره و من یعمل مثقال ذره شرا” یره (آیات شریفه ۷و ۸ سوره زلزال) عامل باشند و روزانه حتی اگر شده یک آیه قرائت کنند، قران را از زندگی روزانه خود حذف نکنند و در دیگر گام عمل به دستورات  انسان ساز این کتاب آسمانی را سر لوحه اعمال خویش در زندگی قرار دهیم، من مطمئن هستم در صورتی که این رویه را همگان در پیش بگیریم در آینده شاهد تاثیرات چشمگیر ارتباط با خداوند و قران در زندگی خواهیم بود.

نفستان گرم، کلامتان دلنشین!