اولین جلسه هم اندیشی روحانیون و ائمه جماعت صنعت نفت استان مرکزی باحضور رئیس سیاستگزاری ائمه جمعه کشور به میزبانی شرکت پالایش نفت امام خمینی شازند (ره) در شهر مهاجران برگزار شد

در اولین جلسه هم اندیشی روحانیون و ائمه جماعت صنعت نفت شامل پالایشگاه ، خطوط لوله و مخابرات ، شرکت ملی گاز ،پتروشیمی و ستاد های مرکزی استان مرکزی با حضور دکتر مجیدی مشاور فرهنگی وزیر نفت، حضرت حجت الاسلام و المسلمین محمد پور رئیس امور روحانیون صنعت نفت، حضرت حجه السلام والمسلمین تقوی رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور و حاج آقا نیک زاد امام جمعه شهر مهاجران برگزار شد..

به گزارش روابط عمومی پالایشگاه امام خمینی شازند دکتر مجیدی در ابتدای جلسه با ابلاغ سلام وپیام خدا قوت وزیر نفت به زحمتکشان وزارت نفت گفت: مهندس زنگنه با حساسیت بالایی ،بحث نیروی انسانی و احترام و تکریم خانواده های بزرگ صنعت نفت را پیگیر می باشد و نگرانی خود را از خبرهای نامطلوب آسیب های اجتماعی در جامعه ابراز نمود و خواستار پیگیری و پیشگیری از گسترش این آسیبها در خانواده بزرگ صنعت نفت شد. دکتر مجیدی گفت: بنده به عنوان نماینده تام الاختیار وزیر محترم نفت در نظر دارم با هم اندیشی وکمک از جامعه شناسان و روانشناسان و بخصوص روحانیت محترم نمازگزار در صنعت نفت ،مشکلات را بررسی و ارزیابی نموده و با ارائه راهکارها اقدامات موثری صورت پذیرد. دکتر مجیدی افزود: از آنجایی که کارکنان دلسوز صنعت نفت با فشارهای مضاعف کاری و عملیاتی در دو شیفت یا سه شیفت انجام وظیفه می نماید و گاهاً به خاطر شرایط حساس تولید فرآوردهای نفتی کشور، اجباراً باید از خانواده ساعت ها و روزها دور باشند، باید سرمایه گذاری فرهنگی بیشتری برای خانواده های این کارکنان بمنظور جلو گیری از آسیب های اجتماعی انجام گیرد و این امر با نقش و حضور ائمه جماعت صنعت نفت و ائمه جمعه استانها بسیار شدنی است و ما امروز به این نقش احتیاج داریم .

در ادامه تقوی رئیس شورای سیاستگزاری ائمه جمعه کشور ضمن تشکر و خرسندی از حضور خود در بین متخصصین بزرگترین پالایشگاه کشور و ائمه جماعت صنعت نفت استان مرکزی گفت: وزارت نفت یکی از وزارتخانه های اساسی و بنیادی در کشور است. هر چند بسیاری از مردم و حتی مسئولین، آنرا فقط از دیدگاه اقتصادی می بینید، اما در این سالها به جهت دانش فنی یکی از وزارتخانه هایی است که شخصیت های برجسته علمی در رشته های خاص نفت و پتروشیمی در آن حضور داشته وآنرا تبدیل به یک قطب علمی نموده اند . ما نباید از این غافل باشیم و توجه به کارکنان وخانواده های این صنعت عظیم را هموراه مد نظر قرار دهیم. تنها چند کشور توانمند نفتی در دنیا وجود دارد که یکی از آن چند کشور، کشور جمهوری اسلامی ایران است و نمونه این توانمندی پالایشگاه امام خمینی شازند است که با توجه شرایط تحریم، مدیریت و کارکنان توانمند آن بخوبی از عهده کار برآمده و به غربی ها ثابت نمودند که بدون آنها هم می توان کار های بزرگی را خلق کرد . امروز این توانمندی توسط بچه های ایران در زمینه های مختلف فنی چه در خشکی و چه در دریا ، از جمله در مسائل اطفای حریق که در نفت بسیار گسترده است بسیار وجود دارد و در این زمینه ها بسیار موفقند و این از افتخارات خانواده بزرگ صنعت نفت می باشد. وی گفت این بعد فنی و علمی در نفت ناشناخته است و برخی ها فقط دلارهای نفتی را می بینند که این اشتباه می باشد. حجت الاسلام تقوی گفت: وزارت نفت مثل وزارت دفاع و نیروهای مسلح در دفاع از کیان این ملت نقش دارد و حتی بالاتر ، چرا که جنگ های نظامی امروز تبدیل به جنگهای اقتصادی ، فرهنگی و دیپلماسی شده است که بسیار اثر گذارتر از جنگهای نظامی در نظام بین الملل می باشد. در انتها حجت الاسلام تقوی با اشاره به مصرف بیش از حد گاز و سایر فرآورده های فتی در کشور از کلیه مسئولین شرکت ملی پالایش و پخش و صنعت نفت خواست تا در برنامه ای با حضور تمامی ائمه جمعه سراسر کشور ، آمار و اطلاعات مصارف ارائه گردد تا انشاا… این آمار تکان دهند با دستهای فرهنگی ائمه جمعه به گوش مردم رسیده و بهینه سازی موثری در مصرف فرآوردهای نفتی صورت پذیرد.

در ادامه حجت الاسلام محمد پور رئیس امور روحانیون وزارت نفت گفت: حدود یک سال است که مقدمات ایجاد دفتر امور روحانیون در وزارت نفت ایجاد گشته و با استقبال مهندس زنگنه نیز همراه بوده است و قرار بر این گردید تا هماهنگی سازمان دهی جدیدی برای حضور روحانیت در صنعت صورت پذیرد. بر این اساس مقدمه کار دانستیم سفرهایی به استانها داشته باشیم. قابل ذکر است که دکتر مجیدی مسئولیت ساختار سازمانی روحانیون درصنعت را بر عهده دارد و حدود ۷۰۰نفر روحانی به اشکال مختلف در ۴ شرکت اصلی صنعت نفت مستقرهستند. رئیس امور روحانیون وزارت نفت گفت در این راستا قدم های دارد بر داشته می شود که طبیعتاً نیازمند همدلی و همراهی دوستان و تحمل آنان است تا بتوانیم به کمک هم ، آنچه را که وظیفه روحانیون در قالب فرهنگ است در صنعت انجام دهیم. خواسته اصلی صنعت از روحانیون این است که وظیفه اصلی روحانیت که رسالت انبیا است را در صنعت جاری ساخته. نهادهایی مثل سپاه، وزارت جهاد و وزارت دفاع از گذشته موضوع روحانیت در آنها نهادینه شده وجود دارد ، اما این ساختار نهادینه شده درسایر وزارت خانه های دیگر وجود ندارد و ایجاد ابعاد آن به این سادگی نیست و در دهله اول پذیرش خود وزارت را می طلبد که البته وزارت مستقل نمی تواند عمل کند و واز طریق دولت باید مجوز آن را بگیرد. محمد پور هدف از تشکیل این جلسات را جمع آوری تعداد روحانیون و نظرات و مشخصات آنها دانست و دیگر اینکه در این جلسات گوش شنوایی وجود داشته باشد تا از آنچه دوستان روحانی ، نظر و پیشنهاد می دهند، راه کارهایی برای بهتر نمودن فعالیت روحانیت در صنعت بدست آید و نهایتا به یک جمع بندی رسیده وارائه بدهیم تا تصمیم گیری نهایی در این خصوص صورت پذیرد.