مشاور فرهنگی وزیر نفت: پالایشگاه امام خمینی(ره)شازند انگشتر فیروزه صنعت نفت است

اولین جلسه هم اندیشی و بررسی مسائل فرهنگی پالایشگاه امام خمینی(ره)شازند در دولت تدبیر و امید با حضور دکتر مجیدی مشاور فرهنگی وزیر نفت و قائم مقام مدیر کل دفتر وزارتی، حجت الاسلام محمد پور رئیس امور روحانیون وزارت نفت، مهندس میرقادری مدیر عامل و جمعی از روسا و مسئولین شرکت در سالن کنفراس پالایشگاه برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی پالایشگاه امام خمینی شازند در این جلسه رئیس روابط عمومی پالایشگاه گزارش مبسوطی از عملکرد فعالیتهای فرهنگی برای کارکنان و خانواده های آنان را ارائه داد. وی با اشاره به اینکه منازل سازمانی کارکنان این پالایشگاه در شهر مهاجران واقع است اظهار نمود: از آنجاییکه در شهر مهاجران هیچ گونه متولی فرهنگی وجود ندارد، روابط عمومی این پالایشگاه در استای اقدامات فرهنگی و مذهبی برای کارکنان و خانواده آنان اقدام به تأسیس کانون فرهنگی بنام یکی از شهدای عزیز شرکت(کانون فرهنگی شهید سلیمانی) نموده است. سلیمانی گفت: محور فعالیتهای این کانون ترویج و توسعه مباحث فرهنگ علوم قرآنی ، حدیث، نماز و نهج البلاغه می باشد که با حمایتهای همه جانبه مدیران و مسئولین ذیربط توانسته ایم از سال تاسیس این کانون(۸۳) تا کنون تعداد ۳۰۶۷۵ نفر از کارکنان و خانواده های آنان را در زمینه های علوم قرآنی ،نماز و اقدامات فرهنگی متنوع دیگر از قبیل نقاشی، خطاطی، معرق و برگزاری کلاسهای مهارت های زندگی بر اساس آموزه های دینی و کلاسهای زبان انگلیسی و رایانه آموزش دهیم. وی در پایان گزارش خود، عمده ترین مشکلات پیش رو برای اقدامت فرهنگی کارکنان ساکن در شهر اراک و شازند را ،عدم مجوزهای لازم دانست و با اشاره به مشکلات خانواده ها بخصوص عدم استفاده آنان از تسهیلات رفاهی مثل باشگاه غذاخوری و استفاده از سالنهای ورزشی و کلاسهای آموزشی و فرهنگی در شهرهای یاد شده ، ابراز امیدواری نمود بتوان با حضور دکتر مجیدی و اخذ مجوزهای لازم مشکلات را مرتفع نماییم.

سپس دکتر مجیدی مشاور محترم فرهنگی وزیر با بیان این پرسش که”چرا وزیر نفت باید مشاور فرهنگی داشته باشد و اینکه مقوله فرهنگ و ارتباط آن با صنعت نفت و ادیان چیست؟” فضای جلسه را به مقوله فرهنگ و همچنین به عمق دید جناب مهندس زنگنه به مسائل فرهنگی متمرکز ساخت. وی با بیان اینکه باید بازنگری عمیقی در فرهنگ صورت پذیرد گفت: فرهنگ اکتسابی است و هدف از دوره های فرهنگی باید با افزایش مهارتهای فردی آغاز شود ، در این مهارتها ، خودباوری نیروها باید سرلوحه فرهنگ وکار هر شرکتی قرار گیرد که، روحانیون معزم ما برای اجرای این فرهنگ در جامعه کار بسیار سختی را در پیش دارند. قائم مقام مدیر کل دفتر وزارتی با عنوان این موضوع که ما از اصل و شیرازه دین و فرهنگ جدا شده ایم گفت: اولین اقدام ما در قالب کار فرهنگی باید ایجاد کارگاههای خداشناسی باشد که اصل آن بر پایه توحید گذاشته شده است و در صنعتی چون صنعت نفت که صنعتی مادر است باید فرهنگ سرلوحه کار قرار گیرد. دکتر مجیدی در ادامه گفت: تا قبل از حضور در پالایشگاه امام خمینی شازند بیشتر به عسلویه و فازهای متعدد آن توجه داشتم وهمیشه از آن به عنوان انگشتر عقیق صنعت نفت نام برده ام ،اما امروز که از نزدیک شاهد عظمت کار این شرکت شدم این پالایشگاه را انگشترفیروزه صنعت نفت محسوب می کنم ، وی در پایان صحبتهایش از زحمات کلیه مسئولین و کارکنان پالایشگاه تشکر و قدردانی نمود .

در ادامه مهندس میرقادری ضمن خیر مقدم به حاضرین در جلسه و تشریح فعالیتهای بزرگی که در این پالایشگاه صورت پذیرفته است گفت: از میان ۳۴ واحد این پالایشگاه، ۲ واحد RFCC و RCD جزء معجزات پالایشگاه و حتی صنعت نفت کشورمان می باشد و به جرأت اعلام می دارم که این دو واحد در تمام طول مدت اجرا به همت همین متخصصین نفتی با هیچ گونه مشکلی مواجهه نشده و امروز با صلابت، این پالایشگاه در چرخه تولید می باشد و تاکید میکنم با توجه به مزایای این پروژه عظیم همه باید برای حفظ آن تلاش کنیم. مدیرعامل پلایشگاه گفت: ۷۵ درصد از تجهیزات مکانیکی این پالایشگاه در کشور ساخته شده و این تواناییها در کشور موجود است و امروزه کشورهای بزرگ به خوبی از پتانسیلهای کشور ما اطلاع دارند و امیدواریم این حرکتی را که شروع نموده ایم بتوانیم تا قیام نهایی اسلام تداوم بخشیم. وی گفت: پالایشگاه امام خمینی شازند تنها پالایشگاهی در کشور است که میزان نهایی نفت کوره را به ۶ درصد کاهش داده و از هر ۱۰۰ بشکه نفت خام ۶ بشکه نفت کوره باقی می ماند و در زمینه آلایندگی از هر ۲۶۰ هزار بشکه نفت خام ۶۵۰ تن گوگرد استحصال می شود و این در حالتی است که در سایر پالایشگاههای کشور از هر ۱۰۰ هزار بشکه ۳۰ تن گوگرد حاصل می گردد.در واقع پالایشگاه امام خمینی شازند توانسته است به تولید محصول پاک برسد. ما امیدوار هستیم راه اندازی این پالایشگاه الگویی باشد برای صنایع نفتی و غیر نفتی و این پتانسیل هدیه ای به پیشگاه امام زمان(عج) باشد. مهندس میرقادری صحبتهای خود را بیان این جمله که “هرکاری که انجام میدهیم باید به کار فرهنگی ختم گردد و در غیر اینصورت فاقد ارزش است” پایان برد و گفت ما فرهنگ عملی را از جنگ الگو گرفتیم و در این پالایشگاه استفاده کردیم و به نتیجه رسیدیم.

سخنران بعدی حجت الاسلام محمد پور رئیس امور روحانیون وزارت نفت بود که گفت: پیوست فرهنگی بطور جدی می بایست دنبال گردد و یکی از دغدغه های صنعت نفت همین موضوع می باشد.نیازمندیها باید شناسایی شده و قطعا با دیدگاه فرهنگی که جناب مهندس زنگنه وزیر محترم نفت دارد خواهیم توانست در مدتی کوتاه حرکتی نو را آغاز و مشکلات را مرتفع نماییم و انشاء ا.. این جلسات منشا خیری برای صنعت نفت قرار گیرد. حجت الاسلام محمد پور ابراز نمود با توجه به اینکه صنعت نفت در همه مراکز تابع خود، از خدمات روحانیون عزیز برای اقامه نماز جماعت و رسیدگی به امور احکام کارکنان و خانواده های آنان استفاده می نماید، با پیگیریهای ستادی و برگزاری جلسات و بازدیدهای دوره ای سعی بر پر محتوی کردن حضور ائمه محترم جماعت مراکز و تعیین و تدوین دستورالعمل های هدفمند در دستور کار روحانیون نموده ایم.

در پایان مهندس شاهوردی مدیر عملیات شرکت ضمن ارائه بعضی مشکلات فرهنگی و خدمات رفایی همکاران و خانواده های آنان گفت: انتظار داریم متولیان فرهنگی کمک نمایند و راه حلهایی را پیرامون حل مشکلات فرهنگی موجود پیشنهاد دهند و بحث مسائل فرهنگی و رفاهی خانواده ها را که دغدغه پرسنل این پالایشگاه می باشد را جدی بگیرند و مرتفع گردد چراکه همین دغدغه می تواند از تمرکز فکری همکاران در محیط کار بکا هد و در تولید پالایشگاه ایجاد مشکل نماید. . .