افتتاح چند طرح پالایشی در دهه فجر

معاون وزیر نفت با اشاره به بهره برداری مرحله به مرحله از طرح های توسعه ای پالایشگاهی در کشور گفت: دو طرح توسعه پالایشگاه شهیدتندگویان تهران و نیز چند واحد از طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند در ایام دهه فجر به بهره برداری رسمی می رسد.. .

zaghami_7195

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با اشاره به این که هم اکنون تمامی طرح های توسعه ای پالایشگاهی بیش از ۹۰ درصد پیشرفت دارند، گفت: ۱۵۰ کیلومتر خط لوله جدید هم اکنون آماده بهره برداری است که همزمان با سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به بهره برداری می رسد.
مهندس ضیغمی افزود: از ابتدای سال ۹۰ همچنین ۷۳۰ کیلومتر خط لوله وارد مدار خطوط لوله کشور شده است و یک میلیارد لیتر نیز به ظرفیت ذخیره سازی کشور افزوده شده است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با تاکید بر این که تامین منابع مالی پروژه های پالایش و پخش در سال ۸۹ از مجموعه بانک ها، اوراق مشارکت، صندوق انرژی و برخی از شرکت های داخلی که شامل آن بودند، تامین شده است، گفت: در مجموع ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان منابع در سال ۸۸، ۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان در سال ۸۹ و ۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۰ در شرکت ملی پالایش و پخش برای پروژه های مختلف پالایشی منابع مالی جذب شده است.
مهندس ضیغمی درباره میزان مصرف انواع فرآورده در ۱۰ ماه نخست سال ۹۰ گفت: با اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها مصرف انواع فرآورده در کشور کاهش یافت که این رقم در سال ۹۰ نیز ادامه داشت.
وی افزود: میانگین مصرف روزانه بنزین کشور در سال گذشته، ۶۲.۳ میلیون لیتر بوده است که این رقم از ابتدای امسال تا پایان دی ماه به ۵۹.۸ میلیون لیتر کاهش یافته است.
ضیغمی همچنین با اشاره به کاهش ۷.۵ درصدی مصرف نفت سفید در سال ۹۰ گفت: میانگین مصرف روزانه گاز مایع کشور نیز در سال ۸۹ روزانه ۱۲.۴ میلیون لیتر بوده است که این رقم در ۱۰ ماه نخست سال ۹۰ به روزانه ۱۰.۹ میلیون لیتر کاهش یافته است.
وی تاکید کرد: میانگین مصرف روزانه نفت گاز به جز نیروگاه ها در سال گذشته، ۸۰ میلیون لیتر بوده است که این رقم در سال ۹۰ به ۷۴ میلیون لیتر رسیده است که از جمله دلایل کاهش این مصرف کاهش میزان قاچاق این فرآورده بوده است.
علیرضا ضیغمی همچنین با اشاره به کاهش مصرف نفت کوره در کشور گفت: میانگین میزان مصرف روزانه این فرآورده بدون احتساب نیروگاه ها در سال گذشته، ۱۷.۶ میلیون لیتر بوده است که این رقم در سال ۹۰ به ۱۱.۴ میلیون لیتر رسیده است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به این که با اجرای طرح های توسعه ای در پالایشگاه های کشور استانداردهای بنزین و گازوییل تولیدی پالایشگاه های کشور تا پایان سال ۹۱ استانداردهای یورو ۴ و ۵ اروپا را دارا می شوند، گفت: هم اکنون روزانه ۵۵ میلیون لیتر بنزین و ۹۶ میلیون لیتر نفت گاز در کشور تولید می شود که تا پایان سال ۹۱، روزانه ۴۱ میلیون لیتر از بنزین تولیدی کشور استاندارد یورو ۴ و ۲۸ میلیون لیتر نیز دارای استاندارد یورو ۲ خواهدبود.
وی تاکید کرد: تا پایان سال ۹۱، روزانه ۳۲ میلیون لیتر گازوییل دارای استاندارد یورو ۴ و ۵۵ میلیون لیتر گازوییل معمولی در کشور تولید خواهد شد.
وی افزود: پالایشگاه امام خمینی (ره) اراک با اجرای کامل طرح توسعه ای خود تا پایان سال آینده، ۱۵.۹ میلیون لیتر بنزین با استانداردهای یورو ۵ تولید خواهد کرد و پالایشگاه آبادان نیز تا پایان سال ۹۱ با اجرای طرح تثبیت ظرفیت ۱۶.۲ میلیون لیتر بنزین با استانداردهای یورو ۴ اروپا تولید خواهد کرد.
ضیغمی با اشاره به افزایش تولید گازوییل دارای استانداردهای اروپا در کشور گفت: تولید روزانه ۲۱ میلیون لیتر گازوییل در پالایشگاه آبادان تا پایان برنامه پنجم توسعه و با اجرای طرح توسعه این پالایشگاه با استانداردهای یورو ۴ انجام خواهد شد.