سرپرست پالایشگاه نفت امام خمینی(ره) شازند: ۷ پالایشگاه در کشور به بخش خصوصی واگذار می‌شوند

سرپرست پالایشگاه نفت امام خمینی(ره) شازند گفت: با سیاست‌های اتخاذ شده هفت پالایشگاه در کشور به بخش خصوصی واگذار می‌شوند اما پالایشگاه شازند و آبادان دولتی باقی خواهند ماند. .

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، مجید رجبی‌کهریزی ظهر امروز در نشست خبری بهره‌برداری از واحد بنزین‌سازی طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده‌های پالایشگاه امام خمینی(ره)  شازند اظهار داشت: با توجه به سیاست‌هایی که در مجموعه کلان کشور وجود دارد دو پالایشگاه امام خمینی(ره) شازند و آبادان کاملا دولتی باقی خواهند ماند.
وی تصریح کرد: شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره)  شازند به  عنوان بزرگ‌ترین پالایشگاه تک واحدی کشور در سال ۷۲ با ظرفیت ۱۵۰ هزار بشکه در روز راه‌اندازی شد.
سرپرست پالایشگاه نفت امام خمینی(ره) شازند با اشاره به اینکه این پالایشگاه توسط دو شرکت ژاپنی و ایتالیایی و با کمک و همکاری نیروهای متخصص ایرانی نصب و راه‌اندازی شده است، گفت: بخش اعظمی از تجهیزات توسط کارخانجات و صنایع سنگین داخلی طراحی و نصب شده است.
رجبی ادامه داد: ظرفیت این پالایشگاه تا قبل از راه‌‌اندازی طرح توسعه ۱۷۰ هزار بشکه در روز بوده است که با راه‌اندازی مرحله اول طرح در بهمن ۸۹ ظرفیت پالایشگاه به ۲۰۰ هزار بشکه در روز رسید و اکنون با راه‌اندازی واحد بنزین‌سازی ظرفیت کل این مجموعه به ۲۵۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته است.
وی افزود: این شرکت اولین شرکت پالایشگاهی است که پس از انقلاب و به عنوان بزرگ‌ترین پالایشگاه تک واحدی ایران در سال ۷۲ راه‌اندازی شده و از نخستین شرکت‌های فرعی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران است که موفق به دریافت گواهینامه‌های ایزو ۹۰۰۲ و ۱۴۰۰۱و ۱۸۰۰۱ شده است.
سرپرست پالایشگاه نفت امام خمینی(ره) شازند با بیان اینکه این مجموعه نخستین پالایشگاهی است که به سیستم DCS مجهز شده است، خاطرنشان کرد: این مجموعه به لحاظ بهره‌گیری از واحد تبدیل کاتالیستی با تکنولوژی احیا مداوم ضمن تولید بنزین بدون سرب مقادیر زیادی پلات‌سرمیت را به منظور تامین بنزین بدون سرب به شرکت پالایش نفت تهران ارسال می‌کند.
رجبی تاکید کرد: با راه‌اندازی واحدهای طرح توسعه ظرفیت تولید بنزین در پالایشگاه نفت شازند به چهار برابر افزایش خواهد یافت.
وی افزایش ظرفیت از ۱۷۰ هزار بشکه به ۲۵۰ هزار بشکه در روز، افزایش تولید بنزین به میزان ۱۶ میلیون لیتر در روز در ازای کاهش تولید نفت کوره، تغییر ترکیب خوراک پالایشگاه از ۱۰۰ درصد نفت خام اهواز آسماری که مخلوط ۵۵ درصد نفت اهواز آسماری و ۴۵ درصد نفت سنگین از حوزه‌های دزفول شمالی، کاهش تولید نفت کوره که یک محصول سنگین پالایشگاهی است از ۵.۹ میلیون لیتر به ۲.۴میلیون لیتر، تولید محصولات با مشخصات و کیفیت استانداردهای ۲۰۰۴ اروپا، کاهش انتشار مواد آلاینده محیط زیست را از اهداف این طرح برشمرد.
سرپرست پالایشگاه نفت امام خمینی(ره)  شازندگفت: به ظهور رساندن تفکر ایرانی ما می‌توانیم ویژگی خاص این طرح به شمار می‌رود.
رجبی بیان داشت: با راه‌اندازی طرح توسعه میزان تولید گاز مایع به ۳ میلیون لیتر در روز، بنزین سوپر ۳.۶میلیون لیتر در روز بنزین معمولی ۱۲.۶ میلیون لیتر در روز، نفت سفید ۵.۹ میلیون لیتر در روز، گازوئیل ۸.۹میلیون لیتر در روز، نفت کوره ۲.۴ میلیون لیتر در روز و گوگرد به ۷۰۰ تن در روز افزایش خواهد یافت ضمن اینکه ۱.۲ میلیون لیتر در روز نیز پروپیلن تولید خواهد شد.
وی در ادامه با بیان اینکه فاز دوم این طرح ۱۵ واحد عملیاتی را در خود جای داده است بیان کرد: تا پایان مهر ماه ده واحد به بهره‌برداری خواهد رسید.
سرپرست پالایشگاه نفت امام خمینی(ره)  شازند ادامه داد: علاوه بر اجرای این طرح ارتقای کیفیت ۱۰ واحد نیز هم‌اکنون در دست اقدام است.
رجبی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: ۸۰۰ قلم از اقلام پالایشگاهی در پالایشگاه شازند ساخته می‌شود که ساخت این اقلام موجب صرفه جویی ۷۰۰ میلیون تومانی در سال ۸۶ ، یک میلیارد تومان در سال ۸۷، ۲.۵میلیارد تومان در سال ۸۸ و ۳.۸ میلیارد تومان در سال ۸۹ شد که امیدواریم در سال جاری به قطع وابستگی دست بیابیم.