شانا _ گروه پالایش و پخش: مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران موجودی ذخایر کنونی بنزین را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: نیازی به واردات این فرآورده راهبردی نیست.. .
علیرضا ضیغمی در گفت و گو با خبرنگار شانا تصریح کرد: با توجه به کافی بودن ذخایر بنزین کشور و کاهش مصرف این فرآورده راهبردی، نیازی به بنزین وارداتی برای تامین نیاز کشور نیست.
ضیغمی از برابری تولید و مصرف بنزین در کشور خبر داد و افزود: هم اکنون روزانه به طور میانگین ۵۵ میلیون لیتر بنزین در کشور تولید و مصرف می شود.
وی تصریح کرد: با توجه به اجرای پروژه های بنزین سازی و طرح های بهینه سازی در پالایشگاه های موجود، واحدهایی برای بالابردن عدد اکتان در این پالایشگاه ها ساخته شده است و نیازی به بنزین سوپر وارداتی برای بالا بردن کیفیت بنزین تولیدی این پالایشگاه ها نیست و تنها برخی پالایشگاه ها برای بالا بردن عدد اکتان بنزین تولیدی، به ماده افزودنی “ری فرمیت” نیاز دارند که آن هم از داخل کشور تامین می شود.
ضیغمی با بیان این که واردات بنزین کشور به صفر رسیده است، افزود: امسال واردات بنزین نخواهیم داشت و در صورت نیاز، از امکانات پتروشیمی برای تامین بنزین مورد نیاز کشور (با هدف بالا بردن عدد اکتان بنزین تولیدی در برخی پالایشگاه ها) استفاده خواهد شد.
بهره برداری از طرح بنزین سازی پالایشگاه آبادان همزمان با آزادسازی خرمشهر
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش از بهره برداری پروژه بنزین سازی پالایشگاه آبادان و طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده های پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند در سوم خرداد امسال خبرداد و افزود: این پروژه ها همزمان با سالروز آزاد سازی خرمشهر به بهره برداری می رسد، همچنین پروژه بنزین سازی پالایشگاه شهید تندگویان مهرماه امسال به بهره برداری خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران پیش تر گفته بود: بر اساس برنامه، طرح افزایش ظرفیت و بهینه سازی پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند، بنزین سازی پالایشگاه آبادان، طرح توسعه پالایشگاه تهران و طرح افزایش ظرفیت و بهینه سازی پالایشگاه لاوان تا نیمه نخست امسال و بقیه طرح ها از جمله طرح توسعه پالایشگاه تبریز، بندرعباس تا پایان سال به مرور به بهره برداری خواهند رسید و ظرفیت تولید بنزین کشور ۲۸ میلیون لیتر افزایش خواهد یافت.
به گفته ضیغمی، با افزایش ظرفیت تولید فرآورده های نفتی، مازاد تولید پالایشگاه های کشور برای صادرات اختصاص خواهد یافت.
طرح بنزین سازی پالایشگاه آبادان با هدف افزایش ظرفیت تولید بنزین و دیگر فرآورده های سبک هم اکنون در حال اجراست؛ با اجرای این طرح واحد کت کراکر (FCC) در پالایشگاه آبادان راه اندازی می شود، این واحد یکی از بهترین واحدهای تولید بنزین است که خوراک آن از برش های سنگین نفتی تامین و در این واحد مواد سنگین به مواد سبک تبدیل میشود. محصول اصلی واحد کت کراکر تولید بنزین با اکتان ۹۳ است.
با راه اندازی واحد جدید بنزین سازی پالایشگاه آبادان، ظرفیت تولید بنزین این پالایشگاه از ۱۱ میلیون لیتر کنونی به روزانه ۱۶ میلیون لیتر خواهد رسید.