مشعل: جلوگیری از خروج ۳۰ میلیون دلار ارز – کرونا تاثیری در تولید ندارد

مشعل؛ نشریه کارکنان صنعت نفت ایران؛ به تاریخ ۲۴ خرداد ۹۹ مطلب زیر را (ضمن اختصاص طرح روی جلد) منتشر نموده است که عینا بازنشر میشود:

جلوگیری از خروج ۳۰ میلیون دلار ارز از کشور با افزایش تولید در پالایشگاه امام خمینی(ره) شازند

کرونا تاثیری در تولید ندارد

سمیه راهپیما –  از روزهای پایانی سال گذشته تاکنون، اقتصاد کشور تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفته است، به گونه ای که کارهای حساس و پرریسکی که تعطیل شده بود، با اولویت بندی یکی پس از دیگری باز شد. برخی از آنها نیز با یک سوم یا دو سوم کارکنان خود کار می کردند و مابقی آنها نیز دورکار بودند؛ اما در این میان کارکنان نیروهای عملیاتی مانند کارکنان سایت پالایشگاه سعی کردند تا علاوه بر تمهیدات در نظر گرفته شده از سوی ستاد سلامت، در صحت و سلامت کامل فعالیت خود را انجام دهند و به دور از هرگونه استرسی، سعی در خدمت رسانی به صنعت کشور داشتند. پالایشگاه امام خمینی(ره) شازند، یکی از آنهاست که برای جویا شدن از فعالیت این پالایشگاه، در روزهای کرونایی با غلامحسین رمضانپور، مدیرعامل این پالایشگاه گفت و گو کرده ایم. مشروح این گفت وگو را در ادامه می خوانید:

  آیا شیوع بیماری کرونا  باعث ایجاد مشکلاتی در روند تولید شده است؟

خیر. خوشبختانه در ایام شیوع کرونا کاهش تولید نداشتیم و تولید ما همچنان ادامه داشته است. تولید ۲۵۰ هزار بشکه در روز پالایش نفت خام و تولید فراورده های نفتی باارزش و سوخت های پاک را داریم و ادامه خواهیم داد.

     چه اقداماتی برای مقابله با ویروس کرونا صورت گرفته است؟

از همان ابتدای شیوع این بیماری، محل های تجمع را شناسایی و از تجمع افراد جلوگیری شد. به عنوان مثال، مناطق ورودی پالایشگاه در ابتدای شیفت های کاری صبح و شب، رختکن ها، رستوران و محل های بارگیری تانکرهای ورودی و خروجی پالایشگاه شناسایی می شدند، با این کار هم از ترافیک جلوگیری به عمل می آمد و هم این مرکز مرتب در طول روز ضدعفونی می شدند. از دستگاه های تب سنج نیز، جلوی ورودی پالایشگاه و در هر شیفت کاری و همچنین طی روز در نقاط مختلف پالایشگاه استفاده می شد، ضمن آنکه به موارد مشکوک توصیه شد تا در صورت نیاز به درمانگاه و مراکز درمانی مراجعه کنند تا به طور قطعی مشخص شود که دچار بیماری شده اند یا خیر. همچنین در صورت مشاهده موارد مشکوک، اطرافیان او را نیز شناسایی می کردیم.

مراکز تجمعی که امکان تعطیلی آنها وجود داشت، مثل مراکز آموزشی و باشگاه های ورزشی نیز بلافاصله تعطیل شدند و خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته و تشکیل کمیته سلامت از همان ابتدای بیماری ، تاکنون مشکلی در زمینه شیوع این بیماری نداشته ایم.

     پالایشگاه شازند سال گذشته چه دستاوردهایی داشته است؟

پالایشگاه امام خمینی(ره) شازند شعار سال ۱۳۹۸ را که سال رونق تولید نامگذاری شده بود، به معنای واقعی کلمه تحقق بخشید. مصداق این امر تولید بیش از ظرفیت مصوب بود. طبق برنامه، تولید پالایش نفت خام ۲۵۰ هزار بشکه در شبانه روز بود که موفق شدیم به طور متوسط حدود ۷ هزار بشکه در روز- بیش از ظرفیت اسمی پالایشگاه – پالایش نفت خام داشته باشیم و به همین نسبت هم محصولات تولیدی ما افزایش پیدا کرد، به گونه ای که بیش از ۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون لیتر تولید بنزین یورو و بنزین سوپر را در پالایشگاه داشتیم و بقیه محصولات پالایشگاه هم به همین نسبت افزایش پیدا کردند. سال گذشته با اجرای پروژه مبتکرانه، خلاقانه و نوآورانه ای که از سوی همکاران ما در پالایشگاه ایده اش مطرح شد، توانستیم این محصول را بدون صرف هزینه سرمایه گذاری و صرفا با تغییر فرایندهای عملیاتی، استفاده از ظرفیت های موجود و با فکر، ایده، خلاقیت و نوآوری در پالایشگاه برای اولین بار تولید کنیم که به این ترتیب، از خروج بیش از ۳۰ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری شد.

 علاوه بر این، در پالایشگاه امام خمینی(ره) شازند، محصول نفت کوره کم گوگرد مورد نیاز کشتیرانی در سطح کشور و منطقه نیز تولید شد. این مهم در حالی محقق شد که تمامی کشورهای دنیا مکلف شده بودند سوخت مورد نیاز کشتیرانی ها را از ۵/۳ درصد گوگرد به زیر نیم درصد برسانند. این محصول فقط در پالایشگاه امام خمینی شازند تولید و نیاز شرکت های کشتیرانی تامین شد.

     با توجه به اینکه در سال جهش تولید قرار داریم، بفرمایید که شرکت پالایش نفت شازند چه برنامه هایی برای امسال دارد؟

با توجه به شعار امسال و فرمایش مقام معظم رهبری، بنا داریم پیشرفت های بسیار مهم تر و ارزشمندتری در پالایشگاه داشته باشیم. در ابتدای سال ۱۳۹۹ موفق شدیم کیفیت محصول بنزین تولیدی پالایشگاه را که از ابتدای راه اندازی فازهای جدید (از ابتدای دهه ۹۰) بنزین یورو ۴ بوده، یک درجه بالاتر ببریم و بنزین یورو ۵ تولید کنیم.

همچنین مطالعات امکان سنجی تولید کک سوزنی را آغاز و در این زمینه قراردادی را با پژوهشگاه صنعت نفت منعقد کردیم. بر این اساس، مطالعات اولیه و ساخت نمونه کک تولیدی از طریق دستگاه آزمایشگاهی در پژوهشگاه صنعت نفت تولید خواهد شد و پس از مطالعات امکان سنجی و ساخت نمونه آزمایشگاهی کک سوزنی، مطالعات پایه و بنیادی این پروژه را ادامه می دهیم که امیدواریم بتوانیم در آینده ای نزدیک، کک سوزنی را که محصولی با ارزش وارداتی است، برای صنایع فولادی کشور تولید کنیم و از واردات آن بی نیاز شویم.

     چه ایده های نوینی از سوی این پالایشگاه برای افزایش ظرفیت صورت گرفته است؟

 برای افزایش ظرفیت پالایش پالایشگاه، ایده های خوبی در سطح پالایشگاه داریم و در حد نرمال طی سال، حدود ۱۰ درصد بیش از ظرفیت اسمی پالایشگاه ها افزایش خواهیم داشت. از این رو افزایش کیفیت محصولات و افزایش تنوع محصولات با ارزش افزوده بیشتر در دستور کار است، مانند افزایش تولید نرمال هگزان و تولید نرمال پنتان. همچنین افزایش میزان پروپیلن تولیدی پالایشگاه نیز که محصول بسیار باارزشی است و تولید کک سوزنی را در دستور کار امسال داریم و طی سال های آتی هم این برنامه ادامه خواهد یافت.

     چگونه از توانمندی متخصصان داخلی برای پیشبرد اهداف پالایشگاه استفاده می کنید؟

برای توانمندسازی متخصصان داخلی پالایشگاه، برنامه های آموزشی تدارک دیده شده که بر اساس آن دوره های حضوری و غیرحضوری از سوی اداره آموزش پالایشگاه برگزار خواهد شد. برگزاری سمینارها و کنفرانس های علمی نیز از دیگر گام هایی است که در آن از دانش روز، برای افزایش توانمندی متخصصان استفاده می شود.

     چه تعداد از نیروهای پالایشگاه، بومی و چه تعداد غیربومی هستند؟

 نیروهای شاغل در پالایشگاه شامل نیروهای رسمی، قراردادی و پیمانکاری می شوند که نیروهای پیمانکاری عمدتا بومی هستند. بنابراین بیش از ۹۰ درصد نیروهای پیمانکاری و قراردادی، بومی منطقه بوده و در سطح نیروهای رسمی نیز به دلیل استفاده از تخصص های مختلف و همچنین آزمون هایی که در سال های گذشته از سوی وزارت نفت به صورت سراسری در سطح کشور برگزار شده، بیش از ۷۰ درصد نیروهای رسمی بومی و حدود ۳۰ درصد کارکنان متخصص  هستند که برای تامین آن از سطح کشور استفاده شده است.

     برای رفاه کارکنان پالایشگاه و میزان سطح درآمد آنها چه گام هایی برداشته شده است؟

برای ایجاد رفاه کارکنان و خانواده های آنها، امکانات مسکونی و ورزشی نظیر باشگاه های مختلف در شهرک پالایشگاه واقع در شهر مهاجران فراهم شده که بر مبنای مقررات و آیین نامه های موجود در سطح وزارت نفت  است.

ما خواستار آن هستیم که امکانات بیشتر و بهتری را برای رفاه حال همکاران و خانواده های آنها در سطح شهرک پالایشگاه داشته باشیم و در حد مقررات و دستورعمل ها نیز تلاش می کنیم بیش از گذشته امکانات رفاهی برای خانواده همکاران ایجاد کنیم؛ اما به هر حال شهرک برای شرکت دولتی است و محدودیت هایی وجود دارد، با این حال برای افزایش امکانات، در تلاش هستیم به منظور رفاه حال خانواده های کارکنان تعمیر اساسی منازل را انجام دهیم که یکی از دغدغه های کنونی آنها به شمار می رود.

     در پایان اگر نکته باقی مانده، بفرمایید.

همانطور که در زمینه افزایش حقوق کارکنان اطلاع دارید، پالایشگاه به دلیل ماهیت دولتی بودن، تابع مقررات و قانون های وزارت نفت است و افزایش حقوق مطابق آیین نامه ها، دستورعمل ها و مصوبه ها انجام می شود. در این زمینه کاری از دست مسوولان پالایشگاه برنمی آید و مشابه دیگر کارکنان شرکت نفت در سراسر کشور، صورت می پذیرد.

منبع: فایل پی دی اف مربوطه و پیوند به سایت مشعل