با حضور رئیس جمهور و وزیرنفت کشورمان طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده های پالایشگاه امام خمینی (ره) به بهره برداری رسید

طرح عظیم افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده های پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند، دقایقی پیش با حضور دکتر احمدی نژاد، رئیس جمهور و مهندس رستم قاسمی، وزیر نفت به طور رسمی به بهره برداری رسید. .

طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده های پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند با هدف افزایش تولید بنزین این پالایشگاه به روزانه ١۶ میلیون لیتر و کاهش نفت کوره از روزانه ٩ میلیون لیتر به ٢,۴ میلیون لیتر، به بهره برداری رسید.

با اجرای طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده های پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند،‌ ظرفیت پالایشی این پالایشگاه از ١٧٠ هزار بشکه به ٢۵٠ هزار بشکه در روز افزایش  و کیفیت محصولات تولیدی این پالایشگاه مطابق با استانداردهای روز دنیا ارتقا یافت.

بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش مواد آلاینده زیست محیطی، تطبیق فرآیند پالایش با فرآورش نفت خام ترش و سنگین صادراتی و استحصال ۶۵٠ تن در روز گوگرد از جمله اهداف این پروژه است.

با بهره برداری از واحدهای تصفیه هیدروژنی نفتا و اکتانایزر با ظرفیت ٣,٣ میلیون لیتر، واحد ایزومریزاسیون با ظرفیت ١.٢ میلیون لیتر در روز، در شهریور ٩٠، روزانه ۴.۵ میلیون لیتر بنزین به سبد سوختی کشور اضافه شد.

واحد تصفیه نفت سفید به منظور تولید روزانه ۵ میلیون لیتر نفت سفید با کیفیت، واحد تولید هیدروژن به میزان ٣۵ میلیون فوت مکعب و واحدهای تاسیسات جانبی شامل واحد مخازن ذخیره،‌ تولید آب و بخار، تصفیه پساب و سیستم کنترل فرآیند از جمله واحدهای دیگر این طرح است که در سال ٩٠ به بهره برداری رسید.

واحد RCD تصفیه ته مانه برج خلا و اتمسفریک با هدف تولید ١,۵ میلیون لیتر گازوئیل در روز، واحد RFCC با هدف تولید و تصفیه ٨ میلیون لیتر بنزین در روز، تصفیه نفت گاز با هدف ارتقای کیفی ٨.۵ میلیون لیتر در روز، واحد بازیافت گوگرد و جامدسازی گوگرد، تصفیه گاز مایع، بازیافت پروپیلن و تصفیه هیدروژنی بنزین از جمله واحدهای جدید پالایشی این واحد است.

بومی سازی دانش فنی واحد ایزومریزاسیون، اولین پالایشگاه دارای واحد بازیافت پروپیلن، نصب سنگین ترین تجهیز یکپارچه در کل کشور به وزن یک هزار و ۴٧٠ تن، ١٠٠ میلیون نفر ساعت نیروی انسانی به کار گرفته شده و اولین پالایشگاه دارای واحدهای RCD و RFCC، اولین پالایشگاه با طراحی مطالعات خطرپذیری (HAZOP) و دریافت تندیس سطح زرین جایزه ملی پروژه برتر ایران برای اولین بار در کشور از جمله دستاوردهای ملی این طرح بزرگ است.

با اجرای مرحله نهایی این طرح بزرگ ملی که مجری آن شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران است، ظرفیت تولید بنزین این پالایشگاه از ١١,٣ میلیون لیتر در روز به ١۶ میلیون لیتر روزانه، نفت سفید به ۵ میلیون لیتر روزانه، نفت گاز به ٨ میلیون لیتر در روز، گاز مایع به ٢.۶ میلیون لیتر در روز و گوگرد به ٧١٠ تن در روز افزایش یافت که از رهاورد آن ١.۴ میلیون دلار ارزش افزوده در روز ایجاد شده است.