برای اولین بار در کشور در حوزه دانش مدیریت پروژه طرح توسعه پالایشگاه شازند تندیس زرین ابرپروژه برتر ایران را دریافت کرد

شانا _ گروه پالایش و پخش: برای اولین بار در کشور، تندیس زرین جایزه ملی پروژه برتر ایران به طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده های پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند اعطا شد. . . .

150020_orig

مجری این ابرپروژه ملی در گفت و گو با خبرنگار شانا با اعلام این خبر افزود: این جایزه مربوط به نحوه مدیریت پروژه و برای اولین بار است که یک پروژه در کشور، ویژگی های مربوط به دریافت سطح زرین این مسابقات را دریافت کرده است.

رشید سیدیان درباره نحوه امتیازبندی این مسابقات که زیر نظر انجمن بین المللی مدیریت پروژه جهانی برگزار می شود، گفت: ۹ حوزه دانش شامل دانش مدیریت یکپارچگی، مدیریت محدوده طرح، مدیریت هزینه، مدیریت زمان، مدیریت کیفیت، مدیریت ارتباطات، مدیریت خرید، مدیریت ریسک و مدیریت منابع انسانی در طرح های شرکت کننده بررسی می شود که خوشبختانه طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی (ره) برای اولین بار در طول ۳ سال برگزاری این مسابقات در کشور، موفق به دریافت سطح زرین این رقابت بین المللی شد.

وی تاکید کرد: با دریافت گواهی سرآمدی پروژه طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند، این طرح در مسابقات جهانی مدیریت پروژه که فوریه ۲۰۱۳ در مقر سوئیس برگزار خواهد شد، شرکت و با طرح های جهانی رقابت می کند.

سیدیان تصریح کرد: شرکت کنندگان این مسابقات شامل تمام پروژه های رشته های صنعتی، عمرانی، ساختمانی و … کشور در سه سطح ابرپروژه، بزرگ و متوسط بوده است که طرح توسعه پالایشگاه شازند در بین سطح ابرپروژه های کشور، برای اولین بار در ایران موفق به کسب سطح زرین این مسابقات شد.

وی با اشاره به این که این مسابقات از سوی انجمن بین المللی مدیریت پروژه ایران (IPMA) و تحت نظر انجمن بین المللی مدیریت پروژه (IPMA) برگزار می شود، افزود: طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند، اسفند ماه سال گذشته در این مسابقات ثبت نام و فرآیند ارزیابی آن در خرداد ۹۱ انجام شد.

سیدیان تصریح کرد: این مسابقات در بین پروژه هایی که یک سال از زمان پایان پروژه گذشته باشد، در سطح بین المللی اجرا می شود، اما در کشورمان با توافق مراجع جهانی برگزارکننده مسابقات، تمام پروژه هایی که بیش از ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشند، می توانند در این مسابقات ثبت نام کنند و به رقابت بپردازند.

مجری طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند درباره ویژگی های پروژه ملی طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده های پالایشگاه امام خمینی (ره) اراک گفت: عملیات اجرایی این طرح که پالایشگاه شازند را به قطب بنزین سازی کشور تبدیل می کند، از پنج سال گذشته آغاز شده است و در عملیات اجرایی آن ۶۵ هزار تن تجهیز ثابت، ۸ هزار و ۲۰۰ تن تجهیز دوار، یک میلیون و ۸۰۰ هزار مترمکعب عملیات خاکی و ۳۰۰ هزار مترمکعب عملیات بتنی انجام شده است.

وی با یادآوری این که این طرح در آستانه بهره برداری قرار دارد، افزود: تلاش در استقرار سیستم دانش مدیریت پروژه (PMBOK)، اصلاح فرآیندها در جهت تقطیر خوراک از ۱۰۰ درصد نفت خام سبک به مخلوط ۵۵ درصد نفت سبک و ۴۵ درصد نفت سنگین، افزایش بازیافت گوگرد محصولات تولیدی از ۶۰ تن در روز به ۶۵۰ تن در روز، از جمله ویژگی های این پروژه عظیم ملی است.

سیدیان کاهش منواکسید کربن انتقالی به جو به میزان ۶۲۸ تن در ساعت و ارتقای کیفیت محصولات کنونی و آینده به استانداردهای یورو ۴ و ۵ اروپا، ساخت اولین واحد ایزومریزاسیون تحت لیسانس بومی کشور به صورت مشترک از سوی پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران، افزایش تولید بنزین روزانه از ۴.۷ میلیون لیتر به ۱۵.۹ میلیون لیتر در ازای کاهش نفت کوره روزانه تولیدی از ۶ میلیون لیتر به ۲.۴ میلیون لیتر را از دیگر ویژگی های طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده های پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند عنوان کرد.

وی افزود: این طرح که به عنوان بزرگ ترین طرح توسعه پالایشگاهی در کشور اجرا شد، اولین واحد پالایشی مجهز به واحد تصفیه ته مانده برج اتمسفر در خلا است که ۴۰ درصد از خوراک پالایشگاه را که در گذشته به ته مانده برج تقطیر تبدیل می شد، به همراه نفت کوره حاصل از پالایشگاه قدیم به بنزین و سایر محصولات سبک تبدیل می کند.

مجری طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند گفت: این طرح که از سوی شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران اجرا می شود، به دلیل استقرار مناسب سیستم ایمنی، بهداشت و محیط زیست (اچ اس یی) و وضعیت مطلوب حوادث در آن، در دو سال پیاپی در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران به عنوان طرح برتر برگزیده شده است.

به گزارش شانا، مسابقات انجمن بین المللی مدیریت پروژه هر ساله در سطح جهانی در سه سطح ابرپروژه، بزرگ و متوسط برگزار می شود که به بررسی نحوه استقرار دانش مدیریت پروژه در طرح های مختلف می پردازد.

انجمن بین المللی مدیریت پروژه (IPMA) با بیش از پنجاه عضو، از انجمن های مدیریت پروژه دنیا دارای سابقه طولانی بیش از چهل سال پیشرو جامعه جهانی در گسترش مدیریت پروژه در سطح دنیاست و انجمن مدیریت پروژه ایران به عنوان یکی از اعضای دائم آن فعالیت می کند.