با سرمایه گذاری ۴۸۵۵ میلیارد تومانی ۹ پروژه پالایشگاهی مهرماندگار تا خرداد سال آینده افتتاح می شود

شانا ـ گروه پالایش و پخش: ۹ پروژه پالایشی با عنوان طرح‌های مهر ماندگار دولت در شرکت ملی پالایش و پخش در حال اجراست که در مجموع برای این طرح‌ها، چهار هزار و ۸۵۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان سرمایه‌گذاری شده است. . .

123818_orig

به گزارش خبرنگار شانا،‌ طرح بهینه سازی فرآیند و بهبود کیفیت فرآورده‌های پالایشگاه شهیدتندگویان تهران با ۱۳۵ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری، بنزین سازی پالایشگاه آبادان با ۱۶۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان سرمایه‌گذاری، افزایش ظرفیت و بهینه‌سازی پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند با ۲۰۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و طرح بهبود فرآیند و بهینه‌سازی پالایشگاه لاوان با ۲۴۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری از جمله این طرح‌هاست که تا خرداد ۹۲ عملیات اجرایی آنها به طور کامل اجرا شده و به بهره‌برداری خواهد رسید.

هم اکنون طرح‌بهینه‌سازی فرآیند و بهبود کیفیت فرآورده‌های پالایشگاه شهیدتندگویان تهران با ۹۹.۸ درصد پیشرفت، طرح بنزین سازی پالایشگاه آبادان با ۹۵.۹ درصد پیشرفت، طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند با ۹۷.۹ درصد پیشرفت و طرح بهبود فرآیند و بهینه‌سازی پالایشگاه لاوان با حدود ۹۰ درصد پیشرفت در حال اجراست.

طرح بنزین سازی پالایشگاه بندرعباس با ۲۰۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان سرمایه گذاری و ۶۶ درصد پیشرفت فیزیکی، طرح بنزین سازی پالایشگاه اصفهان با ۱۵۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری و ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی و طرح بنزین سازی پالایشگاه تبریز با ۶۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان سرمایه گذاری و ۹۱.۷ درصد پیشرفت فیزیکی، از دیگر طرح‌های پالایشی مهرماندگار دولت در صنعت نفت است که با هدف افزایش ظرفیت تولید بنزین کشور در حال اجراست.

همچنین طرح ساماندهی بندر صادراتی ماهشهر با ۱۵۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری و ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی و طرح احداث پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس با ۳ هزار و ۵۴۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان سرمایه‌گذاری و ۵۱.۷ درصد پیشرفت فیزیکی هم اکنون در حال اجراست که با برنامه‌ریزی‌های انجام شده در دولت برای تامین منابع مالی موردنیاز این طرح‌ها، تمام آنها باید تا خردادماه سال آینده به بهره‌برداری کامل برسد.

با اجرای طرح ۹ گانه مهر ماندگار دولت که با هدف بی نیازی کشور از واردات فرآورده های نفتی به ویژه بنزین و گازوییل (نفت گاز)، افزایش کیفیت فرآورده‌های تولیدی و نیز صادرات فرآورده به سایر کشورها اجرایی می شود، روزانه ۶۳.۸ میلیون لیتر بنزین دارای کیفیت یورو ۴ و ۵ اروپا، ۱۶ میلیون لیتر نفت گاز با کیفیت، ۷.۱ میلیون لیتر نفت سفید و سوخت جت و ۷.۴ میلیون لیتر گاز مایع به تولیدات فرآورده کشور افزوده خواهد شد که علاوه بر افزایش توان صادراتی بنزین و سوخت جت کشور، گام موثری در جهت کاهش خام فروشی نفت در کشور محسوب می شود.

طبق برنامه‌ریزی‌های بخش پالایش صنعت نفت کشور، افزایش ظرفیت پالایشی کشور به حدود ۵۲۶ میلیون لیتر در روز، افزایش طول خطوط لوله انتقال نفت خام به ۶ هزار و ۵۲۳ کیلومتر، افزایش طول خطوط لوله انتقال فرآورده به ۱۲ هزار و ۷۲۹ کیلومتر (۴۷ درصد)، کارکرد خطوط لوله انتقال نفت خام به ۱۲ هزار و ۴۵۵ میلیون تن کیلومتر در سال، افزایش ظرفیت ذخیره سازی فرآورده‌ها به بیش از ۱۷ میلیارد لیتر، افزایش تولید بنزین موتور به ۱۸۷ میلیون لیتر، نفت سفید به ۵۰.۵ میلیون لیتر، نفت گاز به ۱۷۹.۶ میلیون لیتر، نفت کوره به ۶۸.۵ میلیون لیتر و گاز مایع به ۱۲.۵ میلیون لیتر در روز، از چشم‌انداز‌های شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران در افق ۱۴۰۴ است.

طبق این برنامه، دستیابی به توان صادرات روزانه ۹۶.۶ میلیون لیتر بنزین موتور، ۳۷.۳ میلیون لیتر نفت سفید و سوخت جت ۵۹.۷ میلیون لیتر نفت گاز، ۵۰.۵ میلیون لیتر نفت کوره و ۲۰.۶ میلیون لیتر گاز مایع تا پایان سال ۱۴۰۴ در دستور کار صنایع پالایشی صنعت نفت کشور قرار گرفته است.

توزیع کامل فرآورده‌های نفتی مطابق با استانداردهای یورو ۴ و ۵، کاهش شاخص مصرف انرژی پالایشگاه‌ها، بهره‌برداری از پالایشگاه‌های جدید و افزایش کارکرد خطوط لوله انتقال فرآروده از دیگر چشم اندازهای صنعت پالایش کشور در افق ۱۴۰۴ خورشیدی است.