در جلسه روز گذشته کارگروه نفت تصویب شد سرمایه‌گذاری ۱.۲ میلیارد دلاری برای اجرای سه پروژه پالایشی در کشور

در نهمین جلسه کارگروه نمایندگان ویژه رئیس جمهوری در امور نفت، مجوز سرمایه‌گذاری ۱.۲ میلیارد دلاری برای اجرای سه پروژه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران به وزارت نفت داده شد.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت در گفت و گو با خبرنگار شانا در باره مصوبات جلسه روز گذشته کارگروه نمایندگان ویژه رئیس جمهوری در امور نفت گفت: یکی از این پروژه‌ها مربوط به احداث خط لوله نفت خام ترش سبزآب به ری است که طبق مصوبه کارگروه با سرمایه‌گذاری ۷۵۰ میلیون دلاری و به صورت فاینانس اجرا می‌شود.
محسن خجسته‌مهر با بیان این که طول این خط لوله ۶۵۰ کیلومتر و ظرفیت انتقال آن روزانه ۳۰۰ هزار بشکه نفت خام ترش است، تصریح کرد: این خط لوله نفت خام ترش میدان های حوزه دزفول شمالی را از منطقه سبزآب، تنگه فنی و شازند برای تامین خوراک تکمیلی پالایشگاه‌های نفت تهران، اراک، کرمانشاه و تبریز به ری انتقال می‌دهد.
وی هدف از ساخت این خط لوله را انتقال مطمئن و پایدار نفت خام به پالایشگاه‌های یادشده خواند و افزود: علاوه‌بر مزیت‌های اقتصادی و زیست‌محیطی، از تردد ۲ هزار تانکر (هر تانکر ظرفیت ۲۰ هزار لیتر را دارد) در جاده‌های کشور جلوگیری می‌شود که مزیت هایی از جمله انتقال ایمن نفت خام را در در پی خواهد داشت.
به گفته او، طبق پیش‌بینی‌ها تا زمان آغاز تولید از میدان های دزفول شمالی، این خط نیز به بهره‌برداری می‌رسد.
معاون برنامه‌ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت، پروژه دوم را مربوط به واگذاری قسمتی از طرح تکمیلی بندر صادراتی ماهشهر به بخش خصوصی برشمرد و گفت: این طرح با سرمایه‌ای افزون ‌بر ۳۹۳ میلیون دلار و به صورت فاینانس اجرا می‌شود.
خجسته‌مهر ادامه داد: کار مهم این بندر، صادرات و واردات فرآورده‌های نفتی برای بهره‌‌برداری مستمر از تاسیسات بندر ماهشهر است که طرح تکمیلی آن برای بازسازی، نوسازی و بالابردن بهره‌وری بندر در سال‌های آتی اجرا می‌شود.
وی درباره سومین پروژه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران نیز گفت: طرح سوم مربوط به تامین آب خام مورد نیاز پالایشگاه آبادان است که سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده برای ساخت واحد تامین کننده آن ۳۸.۵ میلیون دلار برآورد شده است.

بررسی آخرین وضعیت فازهای در دست ساخت پارس جنوبی
معاون برنامه‌ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت بررسی آخرین وضعیت فازهای ۱۵، ۱۶، ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی را از دیگر موضوع های مطرح شده در نهمین جلسه کارگروه خواند و گفت: در این جلسه آخرین گزارش کار، پیشرفت‌ها و نحوه تامین مالی این پروژه‌‌ها مورد بررسی قرار گرفت.

خجسته مهر با بیان این که مجموع سرمایه‌گذاری این فازها ۹ میلیارد دلار و ظرفیت تولید آنها ۱۰۰ میلیون مترمکعب گاز و ۱۵۰ هزار بشکه میعانات گازی در روز است، یادآور شد: هم‌اکنون فازهای ۱۵ و ۱۶ افزون بر ۶۲ درصد و فازهای ۱۷ و ۱۸ نیز حدود ۵۰ درصد پیشرفت دارند.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت، بررسی آخرین وضعیت میدان های مشترک را یکی دیگر از موضوع های مطرح شده در جلسه روز گذشته کارگروه نفت اعلام کرد و گفت: در این جلسه وزیر نفت گزارشی درباره تعیین تکلیف تمام میدان های مشترک ارائه کرد.

خجسته‌مهر تعداد طرح‌های مصوب این کارگروه در سال‌جاری را ۷۴ طرح برشمرد و افزود: سرمایه‌گذاری این طرح‌ها ۶۷ میلیارد دلار، ۳ میلیارد یورو و ۱۱ هزار میلیارد تومان بوده است.