شانا ـ گروه پالایش و پخش: مدیر بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: طرحهای زیست محیطی در ۷ مجموعه پالایشگاهی کشور، اجرایی شده است که همه این طرحهای در آستانه بهرهبرداری قرار دارد.. .
اصغر رمضانی در گفت و گو با خبرنگار شانا با اشاره به برنامه ریزی های بلندمدت این شرکت برای اجرای پروژههای زیست محیطی تاثیرگذار گفت: اجرای طرحهای توسعهای در پالایشگاههای مهم و مطرح کشور که بیشتر آنها در زمره طرحهای مهرماندگار دولت قرار دارد و تا پایان سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید، انقلابی در حوزه اقدام های زیست محیطی این شرکت خواهد بود.
وی تاکید کرد: این طرح های توسعهای که افزون بر افزایش سطح کیفی فرآوردههای تولیدی، افزایش کمی فرآوردههای باکیفیت را نیز به دنبال خواهد داشت، در پالایشگاههایی اجرایی شده است که سوخت عمده خودروهای در حال تردد در ناوگان حمل و نقل عمومی کشور را تولید می کنند و از این طریق می توان حجم قابل ملاحظهای از آلودگی های کلانشهرها را کاهش داد.
رمضانی تاکید کرد: سوخت بی کیفیت منبع آلودگی است و با تبدیل شدن آن به فرآوردههایی با استانداردهای روز اروپا (یورو ۴ و ۵) در کنار تولید وسایل نقلیه با کیفیت و دارای استانداردهای روزآمد، سطح آلودگی های اتمسفر موجود در کلانشهرها به نحو چشمگیری کاهش می یابد.
وی تصریح کرد: از جمله این طرحهای زیست محیطی که سولفور و گوگرد موجود در فرآوردههای تولیدی پالایشگاهی را به کمتر از ۱۰ پی.پی.ام کاهش خواهد داد، طرح بهبود فرآیند پالایشگاه تهران است که به زودی به بهرهبرداری رسیده و با تولید روزانه ۳ میلیون لیتر بنزین با استاندارد یورو ۴ و روزانه ۸ میلیون لیتر نفت گاز دارای استاندارد یورو ۵، نقش مهمی را در سالمسازی محیط زیست پایتخت ایفا خواهد کرد.
مدیر اچ اس یی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردهای نفتی ایران افزود: طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند، نیز یکی دیگر از این طرح هاست که با در سرویس قرار گرفتن آن تا اواخر تیرماه، فرآوردههای تولیدی آن به تهران و ۷ کلانشهر مهم دیگر ارسال خواهد شد.
رمضانی تصریح کرد: با برنامهریزیهای انجام شده با شرکت ملی پخش و با قرارگرفتن یکی پس از دیگری این واحدها در سرویس، در مرحله اول شهر تهران، سپس دیگر کلانشهرها نظیر مشهد، تبریز، شیراز، اهواز و اصفهان سوخت رسانی خواهد شد.
مدیر بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران درباره دیگر اقدام های زیست محیطی انجام شده در شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: خوشبختانه مسئله آلودگیهای فلر در بیشتر پالایشگاههای کشور حل شده و فلر پالایشگاهها خاموش شده است و با اجرای طرحهای توسعهای گوگرد موجود در فرآورده ها که تاکنون در هوا منتشر می شد، استحصال شده و به مصارف صنعتی خواهد رسید.
به گزارش شانا، پیش بینی سرمایه گذاری تا افق ۱۴۰۴ در صنعت پالایش کشور حدود ۴۸ میلیارد دلار است که از این رقم حدود ۲۵ میلیارد دلار در زمینه احداث ۷ پالایشگاه جدید، ۳.۳ میلیارد دلار در طرح های بنزین سازی و مابقی در طرحهای ذخیرهسازی و خطوط لوله سرمایه گذاری خواهد شد.
هم اکنون میانگین عمر پالایشگاههای موجود کشور حدود ۳۰ سال است که با فناوری های جدید در طرح های توسعه ای این پالایشگاهها که تمامی آنها با اتکا به توان داخلی در حال اجرا و در آستانه بهرهبرداری قرار گرفته است، تولیدات این پالایشگاه ها به استانداردهای روزآمد دنیا نزدیک خواهد شد.