شانا_ گروه پالایش و پخش: مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران از تولید ۱۰۴ میلیون بنزین و ۱۱.۵ میلیون لیتر نفتگاز با استانداردهای یورو ۴ و یورو ۵ تا پایان برنامه پنجم خبر داد. . .
به گزارش خبرنگار شانا، علیرضا ضیغمی در آخرین روز از برگزاری هفدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشست خبری با خبرنگاران افزود: بر اساس برنامه ریزی شرکت ملی پالایش و پخش، امسال ۴۰ میلیون لیتر از بنزین تولیدی کشور با استاندارد یورو ۴ و یورو ۵ و ۲۸ میلیون لیتر نیز با استانداردهای کنونی پالایش و پخش تولید شود.
وی درباره تولید نفتگاز با استاندارد یورو ۴ و یورو ۵ نیز گفت: تا پایان امسال ۳۰ میلیون تا ۳۲ میلیون لیتر از این فرآورده با استاندارد یورو ۴ و یورو ۵ تولید خواهد شد و این رقم تا پایان برنامه پنجم به ۵۵ میلیون و ۷۰۰ هزار لیتر در روز خواهد رسید.
ضیغمی همچنین از کاهش تولید نفت کوره خبر داد و گفت: سال گذشته روزانه ۷۶ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر نفت کوره در کشور تولید شد که با توجه به اجرای طرح های بهینه سازی، این رقم امسال به ۶۷ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر کاهش خواهد یافت.
وی حجم نفت خام تحویلی برای پالایش از شرکت ملی نفت ایران را یک میلیون و ۷۵۵ هزار بشکه در روز اعلام و اظهار کرد: بر اساس برنامه قرار است این میزان تا پایان برنامه پنجم به دو میلیون و ۳۸۰ هزار بشکه و تا پایان برنامه چشم انداز به سه میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت برسد.
علیرضا ضیغمی درباره سرمایه گذاری در صنعت پالایش و پخش فرآورده های نفتی نیز گفت: تا پایان برنامه چشم انداز، بیش از ۴۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری پیش بینی شده است که بخشی از آن معادل ۲۶ میلیارد دلار، مربوط به پایان برنامه پنجم توسعه خواهد بود.
وی سرمایه گذاری در تولید بنزین را ۳.۵ میلیارد دلار و سرمایه گذاری در اجرای طرح های بهینه سازی را ۱۱.۵ میلیارد دلار اعلام کرد.
به گفته ضیغمی، در بحث خطوط انتقال فرآورده های نفتی نیز تا پایان برنامه پنجم توسعه پنج میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری خواهد شد.
مهندس ضیغمی افزود: در دولت های نهم و دهم حجم سرمایه گذاری در پالایشگاه ها به ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
وی ادامه داد: تا کنون ۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار پس از هدفمندی یارانه ها در این شرکت صرفه جویی شده و در مقابل هشت میلیارد دلار صادرات فراورده های نفتی صورت گرفته است.
وی با اشاره به این که در سال ۸۹ میزان صادرات ۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار بوده است، گفت: در سال جهاد اقتصادی هشت میلیارد دلار صادرات فرآورده صورت گرفت و با توجه به این که حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار در بخش بانکرینگ نیز صادرات داشتیم، به طور کلی حدود ۹.۵ میلیارد دلار از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی صادرات انجام شده است.
ضیغمی گفت: در سال ۱۳۸۵، ۷۳.۶ میلیون لیتر مصرف بنزین داشتیم و با سهمیه بندی کردن بنزین در سال ۸۶ این رقم به ۵۸ میلیون لیتر رسید.
وی گفت: در سال ۸۷ مصرف بنزین ۶۶.۵ میلیون لیتر بود اما در سال ۸۹ این رقم به ۶۱.۲ میلیون لیتر رسید.
وی تصریح کرد: رقم مصرف بنزین در سال ۹۰ حدود ۵۹ میلیون لیتر بود که کاهش قابل ملاحظه ای را به علت هدفمند کردن یارانه ها تجربه کرد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران اظهار کرد: با راه اندازی طرح های توسعه ای در پالایشگاه های اراک تبریز اصفهان و بندرعباس میزان تولید بنزین افزایش خواهد یافت.
وی گفت: در پالایشگاه اصفهان پس از راه اندازی طرح تولید بنزین، واردات اکتان به این پالایشگاه قطع خواهد شد و پالایشگاه تبریز نیز در پایان امسال از واردات اکتان بی نیاز می شود.
ضیغمی افزود: روزانه حدود ۴ میلیون لیتر اکتان از شرکت های پتروشیمی خریداری می شود.
وی در مورد تعداد جایگاه های سی ان جی گفت: کشور پاکستان با دارا بودن ۳ هزار و ۳۰۰ جایگاه در جایگاه اول دارندگان شبکه توزیع سی ان جی قرار دارد و ایران نیز با دارا بودن ۱ هزار و ۸۰۰ جایگاه رتبه چهارم را پس از کشورهای چین و آرژانتین در اختیار دارد.
وی تصریح کرد: اگر منابع مالی به موقع تامین شود، تا پایان سال ۹۱ تعداد جایگاه ها به ۲ هزار و ۳۰۰ باب خواهد رسید و رتبه دوم را در اختیار خواهیم گرفت.
ضیغمی در مورد پالایشگاه ستاره خلیج فارس اظهار کرد: به علت نوسان در تامین نقدینگی این پروژه از برنامه زمان بندی عقب مانده بود و وزارت نفت با تزریق حدود ۸۰۰ میلیون دلار سهم خود را پرداخت کرده اما سایر سهامداران سهم خود را پرداخت نکرده اند.
وی تصریح کرد: با برنامه ریزی های جدید و با مشارکت بانک ملت، شرکت شستا و صندوق بازنشستگی کشور این پروژه به زودی روند توسعه خود را شتاب خواهد بخشید.
وی با اشاره به همکاری بانک ملت در مورد تامین منابع مالی این پروژه گفت: با رفع مشکل نقدینگی ساخت فاز اول این پالایشگاه طبق پیش بینی ها تا پایان نیمه اول سال ۹۲ به پایان خواهد رسید.
ضیغمی در مورد خبر منتشر شده در مورد تعطیلی جایگاه های بنزین گفت: هیچ جایگاهی تا کنون به علت بدهی تعطیل نشده است.
وی ادامه داد: با افزایش تولید بنزین این فراورده برای صادرات در بورس عرضه خواهد شد و مذاکره های خوبی با سازمان بورس در مورد ادامه عرضه بنزین و نفت کوره صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: با تعریف سازکارهای جدید می توانیم عرضه بنزین و نفت کوره را در بورس داشته باشیم و این محصولات مانند نفتا و گوگرد که اکنون در بورس کالای ایران عرضه می شوند، می توانند با قیمت های بین المللی به فروش برسند.
ضیغمی ادامه داد: تحریم بنزین ایران کارساز نبوده و ایران در سال ۹۱ به دنبال مشتری برای فروش بنزین مازاد خود خواهد گشت.