با تاکید بر ادامه روابط عادلانه با کشورها بر مبنای تعامل وزیر نفت: دنیا نفت ایران را تحریم نمی کند

شانا_ گروه نفت: مهندس رستم قاسمی با بیان این که دنیا نفت ایران را تحریم نمی کند، گفت: تحریم نفت ایران بازار جهانی را با تشنج مواجه خواهد کرد و این حرکت عاقلانه نیست.. .

125171_orig

به گزارش خبرنگار شانا، مهندس رستم قاسمی، روز گذشته (دوشنبه ۱۲ دی) در نشست بیست و نهم شورای هماهنگی امور حقوقی دستگاه های اجرایی که به میزبانی امور حقوقی وزارت نفت برگزار شد، تصریح کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران در بخش انرژی، داشتن روابط خوب با همه کشورهاست و ما به دنبال ترک رابطه با کشورهای دیگر نیستیم و به صورت تعاملی با دیگر کشورها رفتار خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: دنیا برای تامین انرژی به ما نیاز دارد و ما در یک رابطه عادلانه با کشورهایی که نظام جمهوری اسلامی ایران را قبول دارند، روابط خود را ادامه می دهیم.

وزیر نفت تاکید کرد: در زمینه فروش نفت، هیچ مشکلی نداریم و نفت خود را پیش فروش کرده ایم و مشتریان زیادی خریدار نفت ایران هستند.

قراردادهای صنعت نفت جذاب تر می شود

وزیر نفت با بیان این که سالانه باید ۵۰ میلیارد دلار در صنعت نفت کشور سرمایه گذاری شود، گفت: از کشورها و سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری در صنعت نفت استفاده خواهیم کرد، ضمن آن که با جذاب کردن قراردادها، شرایط سرمایه گذاری در صنعت نفت را برای بانک ها و سایر موسسه های مالی و اعتباری آسان کرده ایم.

قاسمی با بیان این که در چند ماه گذشته حدود ۶ قرارداد برای میدان های مشترک به امضا رسیده است، گفت: این قراردادها به روش بیع متقابل اصلاح و به نفع کشور امضا شده است، ضمن آن که کوشیدیم با هماهنگی بانک ها، سرمایه گذاران را به سرمایه گذاری در این صنعت تشویق و جذابیت بیشتری در این بخش ایجاد کنیم.

وی گفت: بر اساس برنامه، قصد داریم در اجرای پروژه های میدان های مشترک با شتاب بیشتری عمل کنیم و هرچه صنعت نفت کشور تقویت شود، درآمد کشور نیز تقویت خواهد شد.

تدوین برنامه زمان بندی در وزارت نفت برای بومی سازی تجهیزات با سازندگان

وزیر نفت با بیان این که برنامه زمان بندی برای بومی سازی تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت با بخش های داخلی تنظیم شده است، گفت: تا کنون پروژه های زیادی برای تامین تجهیزات این صنعت با بخش خصوصی و داخلی انجام شده که برخی نیز به صورت آزمایشی در حال انجام است و به عنوان نمونه برای تامین توربوکمپرسور، با سازندگان داخلی تعامل ها انجام شده و در زمینه دیگر تجهیزات صنعت نفت نگرانی نداریم.

قاسمی با بیان این که تحریم از مدت ها پیش در کشور آغاز شده است، گفت: امروز نسبت به گذشته میزان زیادی از تجهیزات و صنایع موردنیاز کشور داخلی شده است و بر اساس برنامه ریزی، در قالب یک برنامه دو ساله و پنج ساله در تامین بخش قابل توجه تجهیزات صنعت نفت به خودکفایی خواهیم رسید.

وی با تاکید بر این که هیچ گونه نگرانی برای تامین تجهیزات موردنیاز صنعت نفت وجود ندارد، گفت: در صورت وجود هرگونه مانع برای تامین تجهیزات از خارج با تقویت کیفیت و همت داخلی، کالاهای موردنیاز را می سازیم و همه پروژه ها بدون هیچ مشکلی در حال انجام است، همچنین بخشی از نیاز خود را از بازارهای غیر اروپایی تامین می کنیم.

تولید نفت ایران تا ۱۰۰ سال آینده ادامه دارد

وزیر نفت گفت: منابع انرژی هیدروکربوری به عنوان مهم ترین و اساسی ترین منبع انرژی جهان، بیش از ۹۰ درصد انرژی دنیا را تشکیل می دهد و به یقین در ۵۰ سال آینده جایگزینی برای این منابع و انرژی فسیلی وجود نخواهد داشت.

وی تصریح کرد: بیش از ۷۰ درصد ذخایر انرژی جهان در اختیار کشورهای صادرکننده نفت اوپک و ۳۰ درصد دیگر آن در دیگر کشورهای جهان است؛ در حالی که سهم کشورهای عضو اوپک در تولید نفت ۴۰ درصد و کشورهای غیر عضو ۶۰ درصد و این مسئله به این معناست که مصرف ذخایر در کشورهای صنعتی در حال افزایش است.

وی تصریح کرد: با این که در کشورهای پرمصرف صنعتی، مالیات سنگینی برای انرژی های فسیلی در نظرگرفته شده ولی همچنان نرخ انرژیهای فسیلی ارزان است.

وزیر نفت گفت: با توجه به منابع موجود ذخایر هیدروکربوری، پیش بینی می شود در بسیاری از کشورهای جهان تا ۳۰ سال آینده، در خاورمیانه تا ۶۰ سال آینده و در ایران حداقل تا ۱۰۰ سال آینده به پایان برسد.

وی مجموع ذخایر نفت درجای کشور را ۶۰۰ میلیارد بشکه نفت اعلام و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از نظر مجموع ذخایر نفت و گاز، رتبه نخست را در جهان دارد.

به گفته وزیر نفت، ایران دومین تولید کننده نفت اوپک، دومین دارنده گاز و چهارمین تولید کننده آن در جهان است.

برنامه افزایش تولید گاز کشور به بیش از یک میلیارد مترمکعب در روز

قاسمی با اشاره به برنامه توسعه شبکه گاز کشور و رشد سریع مصرف آن، گفت: حدود ۹۹.۵ درصد شهرها و ۵۰ درصد روستاهای کشور از نعمت گاز برخوردار هستند که در این زمینه از روسیه جلوتر هستیم.

وی یادآور شد: روزانه بیش از ۵۰۰ میلیون مترمکعب گازطبیعی در کشور مصرف می شود که این میزان بدون محاسبه مصرف گاز برای تزریق و ازدیاد برداشت از میدان های نفتی است.

وزیر نفت ارزش بازاری مجموع نفت و گاز تولیدی کشور را ۲۲۰ میلیارد دلار در سال اعلام و تصریح کرد: بخشی از این میزان در کشور مصرف و بخشی صادر می شود ضمن آن که بخش عمده درآمد اقتصادی کشور از نفت تامین می شود.

قاسمی در تشریح برنامه وزارت نفت تا پایان سال ۹۴ گفت: تولید گاز کشور تا پایان سال ۹۴ باید به بیش از یک میلیارد مترمکعب در روز برسد و برای فروش و صادرات آن برنامه ریزی شود.

وی انرژی را یکی از شاخص های مهم رشد کشورها در جهان اعلام و تصریح کرد: باید با استفاده بهینه و صحیح از انرژی، امنیت پایدار و خوبی را در این زمینه ایجاد کنیم و هم اکنون بسیاری از کشورها از جمله بازارهای اروپا که خریدار گاز ایران هستند، به دنبال منابع انرژی کشور ما هستند.