به گزارش روابط عمومی شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند، معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران روز دوشنبه در جمع کارکنان شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند گفت: هم اکنون ۱۰۰ واحد پالایشگاهی نفت و گاز و پتروشیمی درکشور فعال است در حالی که سه دهه قبل این تعداد فقط ۱۰ واحد بود.
عباس کاظمی، اظهار داشت: در دهه ۶۰ تنها پنج پالایشگاه نفتی، دو پالایشگاه گازی و سه واحد پتروشیمی در کشور فعالیت می کرد اما هم اکنون تعداد واحدهای پالایشگاهی و پتروشیمی کشور به ۱۰۰ واحد رسیده است.
وی افزود: پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند یکی از واحدهای فعال پالایشگاهی کشور با تجهیزات و امکانات مدرن است که از ۶۴ میلیون لیتر تولید روزانه بنزین در کشور، ۱۶ میلیون لیتر آن در این پالایشگاه تولید می شود.
معاون وزیر نفت خاطرنشان ساخت: پالایشگاه شازند از اولین پالایشگاه های تولید بنزین با کیفیت یورو ۴ در کشور است و بنزین تولیدی در این پالایشگاه در چهار استان کشور از جمله استان تهران به مصرف می رسد.
مهندس کاظمی در خصوص بهداشت و درمان صنعت نفت با بیان اینکه ۱۴ درصد از درآمد این صنعت در حوزه بهداشت و درمان هزینه می شود گفت: با توجه به اینکه انواع حوادث در فعالیت های نفتی به نوعی اجتناب ناپذیر است، سرمایه گذاری در بخش بهداشت و درمان می تواند به عنوان پشتوانه ای ارزشمند امید و انگیزه را در بین کارکنان این صنعت افزایش دهد.
وی ادامه داد: دو پلی کلینک در شهر مهاجران، یک پلی کلینیک در اراک و دو کلینک طب صنعتی در پالایشگاه و پتروشیمی شازند به خانواده ۱۴ هزار نفری کارکنان و بازنشستگان صنعت نفت استان مرکزی ارائه خدمات بهداشتی و درمانی دارند.
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، بیان کرد: وزارت نفت در صورت امکان توانایی اعزام بیماران خاص را برای معالجه به خارج از کشور دارد.
وی پیرامون همت و ایثار کارکنان نفت گفت: صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران از نیروهای زبده، کار آزموده و فداکاری برخوردار است به طوری که در حادثه آتش سوزی پالایشگاه بوعلی ماهشهر هیچ یک از نیروها محل کار خود را ترک نکردند و همه برای مهار آتش تلاش می کردند.
کاظمی افزود: در ۵۰ سال گذشته، بیش از ۵۰۰ حادثه آتش سوزی در پالایشگاه ها و پتروشیمی های نقاط مختلف کشور اتفاق افتاده است که تنها یکی از این حوادث که در سال ۱۳۵۶ و در پالایشگاه آبادان به وقوع پیوست، میزان خسارت های مالی و جانی چشمگیری داشت و بقیه خسارات چندانی به بار نیاوردند.
وی صنعت نفت کشور را در مسیر بالندگی و توسعه دانست و گفت: در دهه ۶۰ تنها پنج پالایشگاه نفتی، سه واحد پتروشیمی و دو واحد پالایشگاه گازی در کشور فعالیت می کرد اما، امروز این مهم به ۱۰۰ واحد رسیده است که این نشان از عملکرد مثبت کارکنان صنعت نفت دارد.
وی با بیان اینکه پس از یکصد سال، روزانه ۵۰۰ هزار بشکه انواع فرآورده های نفتی به خارج از کشور صادر می شود، اضافه کرد: گازوئیل، ال.پی.جی، نفت سفید، سوخت جت و مازوت را به صورت پایدار صادر می کنیم که صادرات بنزین نیز جزو برنامه های اصلی وزارت نفت است.
مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت نیز گفت: از دو سال گذشته تاکنون بیش از ٩٠ درصد از برنامه های راهبردی سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت برای افزایش خدمات کیفی به جمعیت تحت پوشش در حوزه های بهداشت، درمان و سلامت محقق شد.
حبیب الله سمیع افزود: در این مدت با اجرای برنامه های راهبردی در سه حوزه سلامت، بهداشت و درمان و به سبب تقویت و بهبود این بخش ها سطح خدمات به جمعیت تحت پوشش افزایش یافت.
وی ادامه داد: ساخت آزمایشگاه های تخصصی طب کار، راه اندازی بخش های رادیولوژی، مراکز تخصصی دندانپزشکی، راه اندازی بخش های جراحی در بیمارستانهای ملکی، راه اندازی بخش های مراقبت های ویژه، اطفال و قلب از دیگر خدمات سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت در راستای افزایش و گسترش خدمات کیفی از مهمترین اقدامات سازمان در دو سال گذشته بوده است.
مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت با بیان این که سند راهبردی سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت با رویکرد پیشگیرانه در حوزه درمان تهیه و تنظیم شده است، اظهار کرد: تهیه، تنظیم، تصویب و اجرای این سند ارائه مدرن ترین الگوی مطلوب بهداشتی و درمانی در زمینه پزشکی، خانواده و طب سنتی با استاندار های جهانی در سطح منطقه است تا باتوجه به ظرفیت هایی که در سازمان وجود دارد ارتباط با مراجعه کنندگان و خدمات گیرندگان به وضع مطلوبی برسد.
وی از بهره برداری هفت مرکز درمانی تخصصی همزمان با آغاز هفته دولت خبر داد و گفت: به غیر از پلی کلینک اراک که امروز به بهره برداری رسید، پلی کلینک هایی نیز در شهرهای شیراز، قم، اصفهان، سرخس و اهواز با بخش های تخصصی امسال با آغاز هفته دولت با اعتباری به میزان یک هزار میلیارد ریال از محل یک درصد بودجه عمرانی سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت و با همکاری و مشارکت سایر سازمانها به بهره برداری می رسد.
سمیع بیان کرد: صنعت نفت ایران علاوه بر ارائه خدمات درمانی و بهداشتی در پلی کلینک های اختصاصی، با ۲۱ بیمارستان در تهران نیز برای خرید خدمت درمانی وارد مذاکره شده است و کارکنان و بازنشستگان صنعت نفت در نقاط مختلف کشور با در دست داشتن دفترچه های بیمه می توانند از خدمات این بیمارستان ها با پرداخت تنها ۱۵ درصد از هزینه درمانی استفاده کنند.
این گزارش می افزاید مدیر عامل شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند در حاشیه این آئین گفت: عملیات اجرایی این طرح، از سال ۸۷ در شهرستان اراک آغاز شده که به دلیل تامین نشدن اعتبار لازم به تاخیر افتاد.
علی جمشیدی افزود: از سرگیری عملیات اجرایی این پلی کلینیک در دولت تدبیر و امید و از سال ۹۲ آغاز شد و با تخصیص اعتباری بالغ بر ۱۲۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات وزارت نفت به جریان افتاد.
وی ادامه داد: این طرح عمرانی در زمینی به مساحت پنج هزار متر مربع در سه طبقه ساخته شده و دارای بخش های اورژانس، پزشک عمومی، داروخانه، فیزیوتراپی، رادیولوژِی، مامایی و واکسیناسیون است.
مدیر عامل شرکت پالایش نفت امام خمینی شازند خاطرنشان کرد: تجهیزات تخصصی درمان بیماری های گوارش این پلی کلینیک خریداری شده و به زودی در محل مستقر می شود.
جمشیدی افزود: بخش تخصصی این پلی کلینیک شامل اطفال، داخلی، اعصاب و روان، زنان، پوست و رادیولوژی است که ضمن ارائه خدمات به کارکنان و بازنشستگان شرکت نفت، به عموم مردم خدمت رسانی می کند.
پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند بزرگترین پالایشگاه تک واحدی ایران است که در سال ۷۲ با ظرفیت اسمی ۱۵۰ هزار شبکه در روز راه اندازی شد و از سال ۹۱ این ظرفیت به ۲۵۰ هزار بشکه افزایش یافت.
در پایان این مراسم مهندس علی جمشیدی مدیر عامل پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند از طرف دکتر سمیع مدیر عامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت و با دستان معاون وزیر، لوح تقدیر به جهت همکاری های انجام شده در راستای ساخت و راه اندازی پلی کلینیک فوق الاشاره جهت رفاه کارکنان و خانوادهای محترم ایشان را دریافت نمود.