پیام مهندس ضیغمی به مناسبت هفته بسیج /بسیج، پرچمدار توسعه کشور

پنجم آذرماه سالروز فرمان تاریخی امام بسیجیان، خمینی کبیر (ره) برای تشکیل شجره ی طیبه بسیج روز بسیار مبارکی است بویژه برای همه بسیجیان قهرمانی که ۸ سال دفاع مقدس را جان برکف به سر انجام مقصود رساندند. . .

چنان چه می‌دانیم، «جنگ» بی تردید شگفت انگیزترین پدیده اجتماعی است و به نظر بسیاری از متفکران، جنگ‌ها مشخص ترین مبادی تاریخ و در عین حال مرزهایی هستند که مراحل مهم حوادث را از یکدیگر جدا می کنند، اما جهاد، در قاموس پیروان قرآن کریم فرصتی است برای تمیز سره از ناسره و مرزی است هویدا بین کفر و ایمان و همانند تمامی آموزه‌های دینی ما هدف آن، ساختن انسان موردنظر باریتعالی است.
از این رو واژه‌ی «جهاد فی سبیل ا…» مفهومی بسیار فراتر از «جنگ» در ادبیات امروزین است که فهم واقعی آن را از راه شناخت مجاهدان فی سبیل ا… می‌توان دریافت.
بنا به فرمایش بزرگ جهادگر تاریخ اسلام ، امام علی علیه السلام: «جهاد دری است از درهای بهشت که مخصوص اولیای خداست»
این کلام گهربار امام علی (ع) که در نهج‌البلاغه می‌درخشد، گویای بسی رازهاست.
«جهاد» دری است از عشق و ایمان و معنویت که موجب قرب به خداوند می‌شود دری که فقط به روی اولیای خاص خداوند باز می‌شود.
عبور از این درب و ورود به بلده طیبه قرب الهی کلیدی می‌خواهد و آن چیزی نیست جز ایثار، وارستگی، آزادگی، از خودگذشتگی، خدا خواهی، ولایت مداری و شهادت طلبی.
کسی می‌تواند از این خط عبور کند که از خاکریز «خود» گذشته باشد.
شکستن حصارهای خودپرستی، خودخواهی، عافیت جویی، رفاه طلبی، ترس از مرگ، جاذبه‌ی شهرت و مقام کار آسانی نیست، نیرویی عظیم از اخلاص و ایثار می طلبد و در زمانه‌ی ما برای این مصادیق چه الگویی بهتر و شایسته‌تر از بسیجیان می‌توان یافت؟
براستی خمینی کبیر(ره) از آغاز، کنه این شجره‌ی طیبه را به روشنی دیده بود و نیک می دانست که نهادی که با بذر نور سر از زمین بر می آورد دیری نخواهد پایید که سر به آسمان عشق و ایمان خواهد سایید تا آن جا که در راه عشق، پیران طریقت را یارای همراهی با آن نیست و در میدان نبرد، قدرت‌های نظامی جهنمی را با کابوسی همیشگی همراه خواهد ساخت.
همگان به خوبی می‌دانیم اگر نبود دوراندیشی امام راحل در تشکیل بسیج مستضعفین و نبود اعتماد آن عزیز سفر کرده به جوانان غیور ایرانی و اگر نبود حمایت مستمر و مکرر رهبر معظم انقلاب اسلامی از این شجره طیبه، امروز ما هم سرنوشتی بهتر از مردم برخی کشورهای همسایه را تجربه نمی‌کردیم و اگر نبود باور قرآنی غلبه خون بر شمشیر، نشانی از همه‌ی آن چه امروز بر آن می‌بالیم نبود. بسیج در هشت سال دفاع مقدس‌آن کرد که حتی دشمن بعثی نیز با تلاشی ابتر به الگوبرداری از این نهاد با ایمان مردمی‌ پرداخت، غافل از آن که قدرت بسیج از ایمان بود که در جان او جریان داشت، و گرنه سلاح‌های پیشرفته، ادوات نوین و ارتش تا دندان مسلح صدام کجا و اسلحه انفرادی و لباس خاکی بسیجی کجا؟
واقعاً اگر بسیج نبود فضای جبهه‌ها چگونه از عطر معنویت و عشق به شهادت پر می‌شد و در
نیمه‌های شب مناجات کدام عارف‌ دل سوخته‌ای سنگرهای نبرد را به معبد عشق‌بازی با محبوب مبدل می‌ساخت.
امروز بر همگان روشن است که آزادسازی خرمشهر، بستان و فاو، حماسه کربلای ۵، والفجر ۸ و مرصاد تنها در قاموس فرهنگ شهادت و تفکر بسیجی می‌گنجد و بس! و این دلاور مردی‌ها در ارکان هیچ ارتش کلاسیکی تکرار نخواهد شد.
بسیج در ۸ سال دفاع مقدس نشان داد که بسیجی یک شغل نیست، که اخلاقی متعالی و جریان مقدس است که ماهیت انقلاب اسلامی را یک بار دیگر به جهانیان یادآوری کرد. ماهیت تکیه بر امواج خروشان مردم با ایمان در مواجهه با بحران‌ها و رسیدن به اهداف بزرگ و به ظاهر دست نیافتنی.
همانگونه که در عرصه خطیر صنعت نفت، بسیجیان جان بر کف این عرصه با گذشتن از جان خود، اجازه ندادند حتی برای یک روز صادرات و تولید نفت سرزمین بزرگ ایران متوقف شود و با رشادتهای بی‌بدیل خود از حماسه آفرینی در پالایشگاه آبادان و سایر پالایشگاه‌ها و
خطوط‌لوله و پخش فرآورده‌های نفتی تا نقش‌آفرینی در پایانه نفتی خارک و مناطق نفت خیز برگ زرین و ماندگاری در دفتر قطور افتخارات مردان مؤمن صنعت نفت ایران رقم زدند.
دلیرمردانی که با نثار ۱۰۱۷ شهید از جمع خود در صنعت پرافتخار نفت و در راس آنان بسیجی شهید محمدجواد تندگویان، دفاع جانانه از دین واعتقادات، وطن و ناموس را به منصه ظهور رساندند و از این جمع شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، افتخار تقدیم ۴۳۸ شهید بسیجی گرانقدر را به نظام مقدس جمهوری اسلامی به خود اختصاص داده است.
بسیج در سال‌های عمر پربرکت خود ثابت کرد که فرهنگ ناب بسیجی می‌تواند انسان را در هر زمینه‌‌ای از کار و دفاع و علم و هنر به سرمنزل مقصود برساند و این همانند تمامی ارزش‌های الهی در هیچ ظرف زمانی نمی‌گنجد. یک روز در عرصه جهاد و ایثار، روز دیگر در عرصه ساختن و آبادانی و دیگر روز در عرصه‌ی علم و دانش و فناوری و به یقین تقویت فرهنگ ایمان، اخلاص، کار و تلاش و بیداری و هدفمندی و فداکاری، نیاز جاری و همواره‌ی کشور عزیزمان ایران اسلامی است برای فتح قله‌های رفیع پیشرفت و سعادت. و فرهنگ و تفکر بسیج، همانطور که جبهه‌های جنگ را به مدینه‌ای فاضله و محل ظهور زیباترین ارزش‌ها و ارتباطات انسانی مبدل ساخت، امروز نیز شایسته‌ترین پرچمدار برای نیل به اهداف متعالی توسعه همه جانبه کشور پرافتخارمان خواهد بود. انشاءالله

علیرضا ضیغمی