با ساخت ۷ پالایشگاه جدید ظرفیت پالایش نفت‌ کشور به ۳.۵ میلیون بشکه در روز افزایش می‌یابد

شانا_ گروه پالایش و پخش: علیرضا ضیغمی با بیان این که هم اکنون روزانه یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه نفت خام در پالایشگاه‌های کشور پالایش می شود، گفت: با ساخت ۷ پالایشگاه جدید، این میزان به ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه افزایش خواهد یافت.. .

109072_orig

به گزارش خبرنگار شانا،‌ معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده های نفتی امروز (سه شنبه ۱۷ آبان) در همایش سراسری سالانه مدیران  و روسای  سازمان حراست صنعت نفت، گفت: طرح های افزایش ظرفیت و ارتقای کیفیت تولید فرآورده های نفتی در ۷ پالایشگاه کشور در حال اجراست.

ضیغمی تاکید کرد: پالایشگاه ستاره خلیج فارس تا پایان برنامه پنجم به تولید خواهد رسید و امیدواریم طرح های توسعه پالایشگاه های موجود نیز تا پایان سال ۹۱ به بهره برداری برسد.

وی درباره روند بهره برداری از طرح های توسعه پالایشگاه های موجود گفت: تا کنون بخشی از طرح توسعه پالایشگاه های آبادان و شازند اراک به بهره برداری رسیده است و پس از آن پالایشگاه های لاوان و تهران و به ترتیب طرح توسعه پالایشگاه های تبریز، اصفهان و بندرعباس به بهره برداری خواهد رسید.

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش با تاکید بر ضرورت ارتقای کیفیت فرآورده های نفتی در پالایشگاه های کشور گفت: هم اکنون فرآورده ها بر اساس استاندارد یورو ۲ تولید می شود که با اجرای طرح های توسعه این استاندارد به یورو ۵ ارتقا خواهد یافت و با توجه به نیاز کشورهای متقاضی برای واردات فرآورده های نفتی، بر اساس استاندارد روزآمد اروپا خواهیم توانست این فرآورده ها را با استاندارد یورو ۵ صادر کنیم.

وی درباره روند اجرای اصل ۴۴ در شرکت ملی پالایش و پخش گفت: بر اساس برنامه ابلاغ شده در حال واگذاری قطعی ۷ پالایشگاه از ۹ پالایشگاه موجود هستیم و دو پالایشگاه امام خمینی شازند و آبادان (تجمیع سهم ۲۰ درصدی حاکمیتی پالایش و پخش) به صورت حاکمیتی باقی خواهند ماند.

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش گفت: شرکت ملی پخش، شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران و شرکت مهندسی و توسعه صنایع پالایشگاهی قرار است بر اساس تصمیم رئیس جمهوری مدیریت شوند و کارهایی که قابل واگذاری هستند، در این شرکت ها واگذار شوند.

ضیغمی با بیان این که بیش از ۷۰ درصد فعالیت های شرکت ملی پخش از سوی بخش خصوصی انجام می شود، گفت: ۱۱ هزار ناوگان تانکر جاده پیما، ناوگان ریلی و دریایی، ۲۸۰۰ جایگاه عرضه سوخت و ۱۱ هزار نمایندگی فروش فرآورده های نفتی در شرکت ملی پخش از سوی بخش خصوصی اداره می شود.

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش گفت: بر اساس برنامه ریزی، قرار است واحد سوخت رسانی فرودگاه ها و ذخیره سازی فرآورده های نفتی را نیز به بخش خصوصی واگذار کنیم که تا کنون واحد سوخت رسانی فرودگاه بین المللی امام خمینی به بخش خصوصی واگذار شده است.

وی با تاکید بر ضرورت واگذاری با تدبیر و برنامه ریزی شده واحدهای دولتی به بخش خصوصی گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان سیاستگذار اجرای اصل ۴۴ تاکید ویژه ای بر واگذاری منظم و دقیق بخش های دولتی به خصوصی داشته اند.

ضیغمی گفت: با واگذاری دقیق و برنامه ریزی شده واحدهای مختلف صنعت نفت به بخش خصوصی راندمان و بهره وری در این صنعت افزایش خواهد یافت.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی گفت: در آخرین نشست ها با هیئت واگذاری قرار شد شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران به عنوان حاکمیتی باقی بماند و به صورت شرکتی اداره شود.

وی گفت: امیدواریم اصل ۴۴ به صورت دقیق در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران شود و بتوانیم در آینده نزدیک جزء صادرکنندگان انواع فرآورده های نفتی باشیم.