توسط مدیران عامل و مالی و ارزشگذار جزئیات پذیره‌نویسی ۳۶۷ میلیارد تومانی اوراق مشارکت پالایشگاه امام خمینی(ره) شازند اعلام شد

در آستانه عرضه اولیه سهام پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند در بورس، جزئیات پذیره‌نویسی ۳۶۷ میلیارد تومانی اوراق مشارکت اعلام شد. مدیران این شرکت از پیش‌بینی سود ۵۷۴ ریالی هر سهم برای سال ۹۰ و افزایش تولید بنزین و صادرات خبر دادند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی فارس، در حالی به گفته مسئولان شرکت بورس، عرضه اولیه و ۵ درصدی سهام پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند طی روزهای آینده انجام خواهد شد که مدیران عامل و مالی این شرکت به همراه مدیرعامل تأمین سرمایه امین، جزئیات پذیره‌نویسی ۳۶۷ میلیارد تومان اوراق مشارکت (که از فردا شروع می‌شود) را تشریح کردند و از تولید۳۳ درصد بنزین کشور و صادرات بنزین از سال ۹۰ خبر دادند.

*برنامه صادرات بنزین با دردست داشتن ۳۳درصد تولید بنزین کشور
علی نوربخش مدیرعامل این پالایشگاه با اعلام اینکه پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند از سال ۷۲ با ظرفیت اسمی ۱۷۰ هزار بشکه در روز تأسیس شده و در عمل به ظرفیت تولید ۱۸۱.۵ هزار بشکه رسیده اظهار داشت: با توجه به اجرای برنامه طرح و توسعه افزایش ظرفیت اسمی و ارتقاء محصولات شرکت، ظرفیت اسمی این پالایشگاه از ۱۷۰ به ۲۵۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید. علاوه بر این با تکنیک‌هایی به تولید۳۰۰ هزار بشکه هم خواهیم رسید.
وی افزود: فاز اول این طرح توسعه از ۱۲ بهمن به بهره‌برداری رسیده و مقرر است در نیمه اول سال آینده به طور کامل عملیاتی شود.دراین صورت پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند با تولید ۱۶ میلیون لیتر بنزین، ۳۳ درصد از تولید بنزین کشور را به عهده خواهد داشت و بزرگترین پالایشگاه می‌شود.در این حالت باید به طور مستقل (در صورت ورود به بورس) یا با کمک وزارت نفت به دنبال صادرات باشیم.
این مقام مسئول هزینه‌ این طرح را حدود ۳.۵ هزار میلیارد تومان با محوریت محیط زیست و کاهش آلایندگی ها اعلام کرد و گفت: درحالی هم اکنون حدود ۷.۵ تا ۸ میلیون لیتر نفت کوره و مازوت تولید می‌کنیم که با کامل شدن طرح توسعه، تولید این محصولات به ۲ میلیون لیتر کاهش خواهد یافت اما اگر بابت کاهش آلایندگی با حذف عوارض تشویق نشویم این کار را ادامه نخواهیم داد.
نوربخش با بیان اینکه نفت خام دزفول شمال از نامرغوب‌ترین نفت‌های تولید شده و بدون مشتری است ادامه داد: با ابتکارات و راه‌اندازی چندین واحد جدید موفق به ترکیب این نفت با محصولات دیگر و تولید فرآورده‌هایی با استاندارد یورو شده‌ایم. با این رویداد ضمن استفاده از نفت خام دزفول شمال که هیچ مشتری نداشت، دارای توان صادرات گوگرد از بندرامام هم شده‌ایم.

*آماده ورود به بورسیم اما…
نوربخش در رابطه با ورود به بورس این شرکت هم توضیح داد: هیئت پذیرش اوراق بهادار در سوم بهمن با پذیرش این شرکت در بورس موافقت کرد اما به دلیل اعتقاد وزیر نفت به بازگشت ۲۰ درصد سهم دولت از پالایشگاه‌ها که در پی تصویب دولتی ماندن دو پالایشگاه آبادان و بندرعباس مقرر شده، واگذاری سهام پالایشگاه شازند به حل شدن این موضوع توسط وزارت اقتصاد بستگی دارد.
به گفته وی این پالایشگاه برای ورود به بور هیچ مشکلی ندارد و فقط منتظر اعلام مقامات وزارت نفت برای عرضه اولیه سهام است.

*پیش بینی سود ۵۷۴ ریالی برای هر سهم شرکت
در ادامه این نشست مسعود نادب مدیرمالی و عضو هیئت مدیره پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند هم سرمایه این شرکت را بیش از ۵۶۴ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: پیش‌بینی سود هر سهم این شرکت برای سال مالی ۸۹ در حالی به ازای هر سهم ۱۹۹ ریال بوده که برای سال آینده سود هر سهم شرکت را با احتیاط کامل ۵۷۴ ریال پیش‌بینی کرده‌ایم. این افزایش سودآوری ناشی از اجرای طرح توسعه است که تقریبا نهایی شده است.

*جزئیات پذیره‌نویسی ۳۶۷ میلیارد تومانی اوراق مشارکت
در ادامه این برنامه خبری ، محمد آرام مدیرعامل تأمین سرمایه امین هم توضیح داد: در آستانه ورود بورس‌ به پالایشگاه شازند، طرح بهینه‌سازی افزایش ظرفیت آن با پیشرفت فیزیکی ۹۱ درصدی انجام شده و با عملیاتی شدن این طرح، پالاشگاه شازند به بزرگترین تولید‌کننده بنزین کشور با امکان صادرات تبدیل می‌شود که با توجه به بالا بودن قیمت بنزین در منطقه، حاشیه سود مناسبی نصیب این شرکت خواهد شد.
وی افزود: برای این طرح که ۳.۵ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده و سال آینده با افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت نهایی خواهد شد، انتشار و پذیره‌نویسی ۳۶۷ میلیارد تومان اوراق مشارکت در نظر گرفته شده که از فردا در شعب بانک ملت شروع می‌شود.
به گفته وی، نرخ سود این اوراق با سررسید ۴ ساله، ۱۷ درصد بوده و مرجع صدور این اوراق سازمان بورس و بانک عامل و ضامن و بازار گردان بانک ملت هستند. این درحالی است که از سرمایه‌گذاری ۳.۵ هزار میلیارد تومانی، هزار و ۵۰ میلیارد تومان از محل منابع داخلی شرکت و وزارت نفت، هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان از صندوق ذخیره ارزی و هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان از دیگر منابع مانند اوراق مشارکت تأمین شده است.
آرام با اشاره به لزوم راستی آزمایی در جریان انتشار اوراق در سه حوزه مالی، حقوقی و فنی خاطر نشان کرد: در بحث راستی آزمایی مالی برخورداری از سودآوری قابل اتکا و حداقل ۲۰ درصدی این اوراق پیش‌بینی شده است که ناشی از فروش فعلی محصولات و بدون در نظر گرفتن فروش صادرات است.
وی افزود: در بخش راستی‌آزمایی حقوقی این اوراق هم عواقب زیست محیطی مهمترین موضوع است که مورد اطمینان کامل بوده و سرمایه‌گذاران می‌توانند با حصول اطمینان از سرمایه‌گذاری ،این موضوع را مد نظر داشته باشند.
آرام ادامه داد: در بحث راست آزمایی فنی و مهندسی هم انتشار این اوراق با توجه به پیشرفت فیزیکی ۹۱ درصدی، هیچ ریسکی وجود ندارد و تجهیزات و ماشین‌آلات اجرای این طرح هم خریداری و نصب شده است.
وی در خاتمه به سرمایه‌گذاران توصیه کرد با توجه به ظرفیت های پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند، نسبت به سرمایه‌گذاری در این اوراق اقدام کنند.