آغاز عرضه اوراق مشارکت شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند؛ بزودی

عرضه اوراق مشارکت طرح توسعه شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند از روز دوشنبه (۲۵ بهمن)در شعب منتخب بانک ملت آغاز می شود.

به گزارش روابط عمومی شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره)شازند این اوراق با سود علی الحساب ۱۷ درصد به صورت روز شمار، بی نام و قابل انتقال به غیر و معاف از مالیات می باشد.
این اوراق چهارساله و قابل بازخرید با نرخ ۵/۱۶ قبل از سررسید می باشد و سود این اوراق هر سه ماه یکبار پرداخت خواهد شد.
طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند در دو فاز و با هدف افزایش ظرفیت پالایشی از روزانه ۱۷۰ هزار بشکه به روزانه ۲۵۰ هزار بشکه، افزایش تولید بنزین به روزانه ۱۲ میلیون لیتر در ازای کاهش ۲۳ هزار بشکه ای تولید نفت کوره، ارتقای کیفیت تمام محصولات پالایشگاه به استانداردهای ۲۰۰۵ اروپا و کاهش انتشار مواد آلاینده محیط زیست در پالایشگاه شازند اجرا می شود.
با اجرای این طرح، پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند به عنوان اولین پالایشگاه در ایران بالغ بر ۹۰ درصد از نفت خام ورودی را به مواد با ارزش، شامل گاز مایع، پروپیلن، بنزین، نفت سفید و گازوئیل و فقط ۸.۴ درصد آن به نفت کوره و قیر تبدیل می کند. علاوه بر آن بزرگترین واحد تولیدی منطقه برای تبدیل روزانه ۹۶ هزار بشکه مازوت به بنزین و گاز مایع نیز می باشد.
پس از اجرای طرح مذکور میزان تولید بنزین سوپر به ۳.۶ میلیون لیتر در روز، بنزین معمولی از ۳.۷ به ۱۲.۳ میلیون لیتر در روز، گاز مایع از یک میلیون لیتر به ۳.۶ میلیون لیتر در روز، نفت سفید از ۴.۲ به ۶ میلیون لیتر در روز، گازوئیل از ۷.۵ به ۸.۹ میلیون لیتر در روز و گوگرد نیز از ۶۰ تن در روز به ۶۵۰تن در روز و محصول جدید پروپیلن نیز به تولیدات پالایشگاه اضافه خواهد شد.
از ویژگی های دیگر این طرح ملی و مهم می توان به دارا بودن سیستم HSE با کیفیت بالا اشاره کرد که با انجام بیش از ۵۵ میلیون نفر ساعت کارکرد، تعداد حادثه ها در حد استانداردهای بالای بین المللی است.
این طرح به علت استقرار مناسب سیستم ایمنی و آمار مطلوب وضعیت HSE، از سوی معاون وزیر تقدیر نامه دریافت کرده است.
بر اساس این گزارش از مهمترین شاخص های این طرح می توان به ساخت اولین واحد تحت لیسانس داخل کشور(پژوهشگاه صنعت نفت-واحد ۳۳ – ایزومریزاسیون)، اولین پالایشگاه دارای واحد پروپیلن(واحد۳۴)، نصب سنگین ترین تجهیز یکپارچه در کل کشور به وزن ۱۴۷۰ تن، اولین پالایشگاه دارای واحد تصفیه ته مانده برج اتمسفریک و خلا(RCD) و واحد شکننده ته مانده کاتالیستی(RFCC) اشاره نمود.
همچنین اولین پالایشگاه که در طراحی آن مطالعات خطرپذیری انجام شده است، مستقر کردن گمرک در محل اجرای آن، همکاری در ساخت ۴۰ کیلومتر جاده اختصاصی در استان فارس برای حمل و نقل اجزاء راکتورها و کوناهترین کردن مسیر بیش از ۵۰۰ کیلومتر در کل مسیر، ساخت ۱۳ عدد راکتور بزرگ از ۶۵۰ تن تا ۱۳۵۰ تن در محل اجرای طرح و حمل سنگین ترین تجهیز یکپارچه در کشور به وزن ۴۵۰ تن از دیگر شاخص های مهم این طرح می باشد.