امسال با هدف شتاب بخشیدن به اجرای طرح‌ها انجام می‌شود انتشار ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت طرح توسعه پالایشگاه‌ها

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش از انتشار ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت طرح های توسعه پالایشگاهی در سال جاری خبر داد و افزود: محدودیتی برای انتشار این اوراق وجود ندارد.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در گفت و گو با خبرنگار شانا تصریح کرد: امسال به میزان کافی مجوز برای صدور اوراق مشارکت برای اجرای طرح های پالایشگاهی داده شده و محدودیتی در نظر گرفته نشده است.
علیرضا ضیغمی گفت: سال گذشته در مجموع حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت برای اجرای طرح توسعه در پالایشگاه های شازند امام خمینی، بندرعباس و شهید تندگویان تهران منتشر شد.
بر پایه این گزارش، سال گذشته بر اساس توافق با بانک ملت حدود ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای شتاب بخشیدن به طرح‌های توسعه پالایشگاه های بندرعباس و امام خمینی شازند و ۵۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت ریالی برای طرح توسعه پالایشگاه شهید تندگویان تهران منتشر شد.

اعلام آمادگی بانک های داخلی برای تامین تامین اعتبار پروژه های پالایشگاهی
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با تاکید بر آمادگی بانک های داخلی برای تامین اعتبار پروژه های پالایشگاهی گفت: سال گذشته از محل تسهیلات بانک های داخلی برای شتاب بخشیدن به اجرای پروژه های پالایشگاهی استفاده شد امسال نیز این بانک ها برای تامین تسهیلات مورد نیاز اعلام آمادگی کردند و ما نیز از همکاری آنها استقبال خواهیم کرد.
ضیغمی از اعلام آمادگی یکی از بانک های داخلی برای اختصاص سه میلیارد دلار اعتبار برای اجرای پروژه های این شرکت خبر داد و افزود: بر اساس قراردادی که از سال گذشته با بانک ملت داشتیم، قرار بود این بانک حدود ۲ میلیارد دلار اعتبار در اختیار شرکت ملی پالایش و پخش قرار دهد که بخشی از این میزان سال گذشته دریافت و بقیه آن امسال دریافت خواهد شد.
وی تصریح کرد: برای تامین اعتبار طرح های پالایشگاهی نیز، امکان استفاده از خط اعتباری یکی از شرکت های چینی به ما داده شده است و می توان از این خط اعتباری در پروژه های مختلف پالایشگاهی استفاده کرد.

روند اجرای اصل ۴۴ در شرکت ملی پالایش و پخش
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش، روند اجرای اصل ۴۴ در شرکت ملی پالایش و پخش را مطلوب ارزیابی و تصریح کرد: بر اساس مذاکره های انجام شده و دستور رئیس جمهوری، بحث خصوصی سازی در این شرکت با شتاب دنبال می شود و بر اساس توافق انجام شده قرار شد دو پالایشگاه آبادان و امام خمینی شازند اراک به طور کامل (۲۰ درصد کل پالایشگاه‌ها) به وزارت نفت و ۷ پالایشگاه‌ باقی مانده (۸۰ درصد) به بخش خصوصی واگذار شود.
ضیغمی تصریح کرد: بر اساس قانون واگذاری، اصل ۴۴ در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی نیز اجرا و به غیر از سهم ۲۰ درصدی حاکمیتی، بقیه سهام این شرکت واگذار می شود.
وی با استقبال از سرمایه گذاران بخش خصوصی برای مشارکت در اجرای پروژه های این شرکت گفت: وزارت نفت از بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در پالایشگاه ها حمایت و ضمانت های لازم را ارائه می کند و باید شرایط را برای تکمیل پروژه‌ها، سوددهی پالایشگاه‌ها و رقابت بیشتر شرکت‌‌ها با یکدیگر فراهم کرد.
به گزارش شانا، بر اساس قانون، سهم وزارت نفت از واگذاری‌ها باید ۲۰ درصد فعالیت بازار باشد، نه آن که ۲۰ درصد فعالیت بنگاه، زیرا اگر وزارت نفت سهم ۲۰ درصدی از فعالیت بازار را نداشته باشد، سرمایه گذاری برای اجرای پروژه ها احراز نمی‌شود و این موضوع تا کنون یکی از اشکال های واگذاری‌ها به بخش خصوصی بوده است.