
به گزارش روابط عمومی شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره) شازند در مراسمی که با حضور آیت ا… دری نجف آبادی نماینده ولی فقیه در استان ، مهندس آقا زاده استاندار مرکزی ، عرب فرماندار شازند ، میرزایی مدیر کل محیط زیست استان ، محمدی مدیرکل منابع طبیعی استان، حجت الاسلام نیکزاد امام جمعه شهر مهاجران ، مهندس رمضان پور مدیر عامل و جمعی از مقامات استان و مدیران پالایشگاه برگزار شد ، طرح کاشت درخت در ۸ هکتار این مجموعه صنعتی آغاز شد.
آیت الله دری نجف آبادی با گرامیداشت ماه رجب به عنوان ماه دعا و توسل بیان داشتند : ‹‹ حضور در این روز و در این جمع باعث خوشحالی و خشنودی است و همگی باید با قدر دانستن لحظه به لحظه این ماه از آن برای دنیا و آخرتمان و رفع بلایا و گرفتاری ها استفاده کنیم .››
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با گرامیداشت هفته درختکاری و منابع طبیعی گفتند : ‹‹ درختکاری مسأله بسیار مهمی است ، ما و ملت شریف ایران باید همت بلند خود را در این زمینه بکار بگیریم و با کمترین میزان آب و احیاناً با استفاده از فاضلاب ها و اقدامات تحقیقاتی و با غرس درخت ها و گیاهان مقاوم ، به جای آن که کشور تبدیل به کویر شود ، کویر را تبدیل به آبادانی کنیم . محیط زیست دغدغه ای بسیار جدی است و درمانش هم این است که همه به اندازه سهم خودمان در احیای منابع طبیعی ، مراتع ، جنگلداری طبیعی و مصنوعی و باغها و بستانها تلاشی مضاعف داشته باشیم .››
ایشان توجه به چرخه طبیعت را اصلی بسیار مهم دانسته ، افزودند : ‹‹ چرخه حیات جزء واجب ترین چرخه ها می باشد و رشد و توسعه و رونق آن مایه حیات انسانی است و ادامه حیات انسانی بدون رونق چرخه طبیعت مساوی با صفر می باشد . استان مرکزی ظرفیت های بسیار بالایی دارد و مراقبت از محیط زیست واجب شرعی ، دینی ، اقتصادی و سیاسی می باشد و ما اگر بخواهیم محیط زیست سالمی داشته باشیم ، باید اقدامات لازم را انجام دهیم . ››
حضرت آیت الله دری نجف آبادی از اقدامات انجام شده در شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند در حوزه محیط زیست تقدیر و تشکر کردند و بیان داشتند : ‹‹ من از همه خدمتگزاران عزیز در این حوزه به سهم خودم تشکر می کنم . این که مقام معظم رهبری به عنوان زعیم امت اسلامی در این شرایط کشور ، خود ورود پیدا می کنند و درخت می کارند ، نشانه اهمیت این موضوع می باشد و ما باید همه بر روی این فرهگ کارکنیم . آموزش و پرورش ، بسیجیان ، مساجد ، صدا و سیما و … همه باید تلاش کنند تا کشورمان را از نظر محیط زیستی و به خصوص از نظر منابع طبیعی و صدها مسأله وابسته بدان با همت بلندمان آباد و سرافراز نماییم .
ایشان در پایان بیانات خویش به ویروس کرونا و چگونگی مبارزه با آسیب های آن اشاره و گفتند : ‹‹ من از مردم شریف استان ، کارخانجات ، واحدهای صنعتی ، اداری ، بهداشتی ، درمانی و همه خانواده ها می خواهم که مسأله خود مراقبتی و خود بهداشتی را جزو واجب ترین کارهایشان قرار بدهند تا ان شاء الله بتوانیم از این نگرانی و دغدغه عمومی و این آسیب و آزار ملی که متأسفانه بین المللی هم شده است با سلامتی عبور کنیم و ان شاءالله خداوند هم در این زمینه به ما کمک خواهد کرد .
در ادامه این مراسم مهندس رمضان پور مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی( ره) شازند با بیان
خلاصه ای از فعالیتهای انجام شده
در این شرکت گفت : ‹‹ پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند در سالهای ۷۱ و ۷۲ راه
اندازی شد و در سالهای ۹۱ و ۹۲ و در ابتدای دهه ۹۰ با افتتاح پروژه های توسعه ای
آن، خوراک پالایشگاه از ۱۵۰ هزار بشکه در روز به ۲۵۰ هزار بشکه در روز افزایش پیدا کرد .
محصولات تولیدی پالایشگاه همگی محصولاتی پاک ، سبز و مطابق با استاندارهای بین
المللی روز دنیا است. از دیگر سوی قبل از افتتاح طرح های توسعه پالایشگاه ، جمعاً
۶۰ تن گوگرد از محصولات تولیدی این شرکت گرفته می شد؛ اما در حال حاضر ۶۰۰ تن
گوگرد از تولیدات پالایشگاه گرفته می شود و در واقع محصولاتی که به صورت روزانه
وارد بازار شده ، روانه استانهای همجوار و تهران می شود در نهایت محصولی بسیار پاک
است که در این امر در راستای توجه به اقدامات زیست محیطی صورت پذیرفته
است . علاوه بر اینها محصولات جانبی دیگری مثل
پروپیلن ، نرمال هگزان و نرمال پنتان و دیگر محصولات با ارزش افزوده دیگر هم در
این پالایشگاه به صورت مستمر تولید می شود .
ما در سال ۹۸ اقدامات بسیار مؤثر دیگری را هم در این پالایشگاه داشته ایم . تولید نفت کوره با گوگرد زیر نیم درصد و مطابق با استاندارهای روز دنیا که در کشتیرانی مورد استفاده می باشد ، تولید نرمال هگزان که محصولی بسیار با ارزش و مورد استفاده در صنایع پتروشمی و غذایی است و محصول نرمال پنتان که مراحل تولید آن انجام شده و به زودی در بورس عرضه خواهد شد از جمله این تولیدات است .
وی در ادامه افزودند : ‹‹ ما در روزهای اخیر قراردادی را با شرکت ایمیدور امضاء کرده ایم که بر اساس آن مطالعات مفهومی تولید کک سوزنی در این پالایشگاه شروع شده است و حداکثر طی ۳ الی ۴ سال آینده تولید این محصول را خواهیم داشت که پروژه ای است بسیار مثمر ثمر و مفید و در راستای اجرای اهداف زیست محیطی است . تولید این محصولات منحصر به شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند است و هیچ کدام از پالایشگاه های کشور به دلیل عدم وجود واحدهای صنعتی و فرایندی پیچیده ای مثل RCD امکان تولید چنین محصولی را ندارند .
مدیرعامل پالایشگاه تلاشهای انجام شده توسط پالایشگاه در حوزه محیط زیستی را شایان توجه دانستند و بیان داشتند : ‹‹ در رابطه با اقدامات انجام شده در خصوص محیط زیست به صورت فهرست وار می توانم به موارد زیر اشاره کنم :
- توسعه و بهینه سازی واحد بازیافت و کمک گرفتن از شرکت های دانش بنیان و دیگر شرکت های داخلی کشور به منظور کنترل آلودگی های زیست محیطی که در دستور کار پالایشگاه قرار دارد .
- اخذ دانش فنی انجام فیلتر گذاری دودکش کوره واحد RFCC جهت جذب گرد و غبار خروجی دودکش که در حال حاضر در کشور وجود ندارد و ما در این خصوص رایزنی هایی را با صنایع مرتبط که احتمال مشابهت با آن را می دادیم مثل صنایع فولاد ، انجام داده ایم تا بتوانیم ان شاءالله در زمان تعمیرات اساسی که آلودگی هایی را برای منطقه ایجاد می کند ، این مشکل را برطرف نماییم .
- احداث ۵۷ حلقه چاه پایش آبهای زیرزمینی که به صورت ۱۰۰% انجام شده است .
ایشان در پایان با اشاره به اقدامات انجام شده در رابطه با پیشگیری از آسیب های ویروس کرونا در پالایشگاه گفتند : ‹‹ سلامت همکاران از خطوط قرمز ما می باشد و ما مقابله با این ویروس را از همان ابتدای ورود ، مورد توجه ویژه قرار دادیم که از مهمترین آنها می توانیم به تولید ماده ضدعفونی کننده مورد نیازمان در خود این شرکت اشاره نماییم . پالایشگاه به دلیل وسعت و حجم بالای فعالیت های انجام شده در آن به مقدار زیادی ماده ضدعفونی کننده نیاز دارد ؛ اما ما با تولید این ماده در خود شرکت تهیه و تامین کرده ایم بار بزرگی را از دوش استان برداشته ایم .››
در ادامه این مراسم از تعدادی از همکاران فعال در توسعه فضای سبز شرکت با اهدای لوح و هدیه تقدیر به عمل آمد و این برنامه فرهنگی با غرس نهال توسط نماینده ولی فقیه در استان مرکزی ، استاندار ، مدیرعامل پالایشگاه و دیگر مسئولین و میهمانان حاضر به پایان رسید .


