دکتر پاک ریاست دانشگاه صنعتی اراک وجمعی از همکاران و اساتید این دانشگاه در نشستی صمیمی با مدیر عامل پالایشگاه و دیگر مسئولین به بررسی مسائل و مشکلات پالایشگاه و ارائه آنها در قالب پروژه هایی صنعتی به دانشگاههای سطح استان پرداختند.. .
به گزارش روابط عمومی شرکت پالایش نفت امام خمینی شازند در این نشست طرح های پروژه ای و تحقیقاتی پالایشگاه مطرح و با نظر اساتید محترم تصمیمات مهمی در جهت ایجاد حلقه های ارتباطی بین این پالایشگاه و دانشگاهها در جهت عملی نمودن پروژه های در دست اقدام پالایشگاه صورت پذیرفت.
مهندس شیرازی زاده مدیر عامل پالایشگاه گفت: خوشحالم که در جمع اساتید دانشگاه که حق بزرگی را بر گردن ما دارند هستم و باعث افتخار است که در راستای یکی از اهداف شرکت که تقویت ارتباط صنعت با دانشگاه است شاهد بازدید شما اساتید گرانقدر هستیم و انشاء ا.. بتوانیم از تجربیات علمی و فنی شما استفاده مطلوب را نماییم. وی گفت ارتباط صنعت با دانشگاه در حد بازدیدهای دانشجویی و ارسال مقاله ها از زمانهای پیش مطرح بوده و امروز می بایست این ارتباط وسعت داده شود و تنها به این بازدیدها و مقاله ها بسنده نکرد. مهندس شیرازی زاده گفت:توسعه دانش در زمینه های فنی و مهندسی در دانشگاها صورت نمی گیرد و بخش عظیمی از این توسعه در صنعت شکل میگیرد البته با کمک دانشگاهها.به همین دلیل می بایست ارتباط دانشگاه با صنایع تقویت گردد و این امکان پذیر نیست مگر اینکه دانشگاهها به سوی شرکت های دانش بنیان بروند. چون نتیجه های دانشگاهی تا وارد صنعت نشوند توسعه نمی یابند و ما دنبال پیشرفت و موفقیت های بیشتر با همکاری دانشگاهها می باشیم.
در این جلسه دکتر دیلمی از دانشگاه صنعتی اراک با اشاره به فعالیهای علمی و پژوهشی این دانشگاه گفت علاوه بر اینکه دانشگاهها وظایف پژوهشی و آموزشی را بر عهده دارند،از سالهای گذشته دو مرکز تحقیقاتی مستقل در زمینه صنایع فلزی و معدنی فعال نموده ایم و همچنین مرکز تحقیقات برق با همکاری قطب کنترل صنعتی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی اخیرا فعالیتش را آغاز نموده و همینطوربه آغاز کار مرکز تحقیقاتی صنایع آلومینیوم اشاره نمود. وی گفت علاوه برفعالیت در این رشته ها، دانشگاه آمادگی این رادارد که در زمینه های مختلف بخصوص زمینه های تخصصی طی فعالیتهایی پژوهشی، مرکر تحقیقاتی مستقلی را راه اندازی نماید و تا کنون پرو.ژه های مختلفی در داخل و خارج از استان توسط این دانشگاه انجام گرفته است.
درادامه دکترپاک کفت: دغدغه تمام صنایع و دانشگاهها این است که بتوانند بصورت کاربردی از تحقیقات خود استفاده نمایند و بصورت عملی نتیجه آن را ببینند و مشکلات و موانعی را که در صنایع مطرح است حل نمایند. وی بیان داشت یکی از اهداف دانشگاه ما تقویت ارتباط صنعت با دانشگاه بوده که باید بسترسازیهای لازم صورت پذیرد تا این شرایط محقق گردد و بصورت اجرایی و کاربردی با صنایع ارتباط برقرار گردد . ایجاد تجهیزات آزمایشگاهی مجهز،کارگاههای پیشرفته و جذب هیات علمی بیشتر از جمله اقدامات صورت گرفته در این راستا توسط این دانشگاه می باشد و هدف ما این است که بصورت علمی و اجرایی بتوانیم با صنعت ارتباط برقرار نماییم و مشکلات آن را حل کنیم.ضمن اینکه ما استراتژی جدیدی را ایجاد نموده ایم که کمک بزرگی را به صنایع استان می نماید و آن این است که از ظرفیت تمام دانشگاهها جهت تحقق این امر استفاده شود نه تنها دانشگاه صنعتی اراک و امیدواریم این جلسات بهانه ای شود برای تداوم ارتباط بین صنعت و دانشگاه.
در ادامه این جلسه مشکلات موجود در سطح پالایشگاه مطرح گردید تا همکاری های لازم توسط دانشگاه صورت پذیرد . در این جلسه تحقیقات دانشگاهی بسیاری نام برده شد که بدلیل عدم وجود حلقه های ارتباطی بین دانشگاه و صنعت از آنها استفاده نشده و به فراموشی سپرده شده اند و همچنین از عدم اعتماد به تحقیقاتی که در خارج از داشگاههای مادر و بنام انجام می شوند سخن گفته شد و اینکه می توان با برقراری ارتباطی قوی تر با همین دانشگاه صنعتی اراک خیلی از مشکلات این پالایشگاه را بررسی و حل نمود.
در پایان اساتید محترم از واحدهای فاز یک و دو پالایشگاه بازدید نمودند.
خاطر نشان می سازد این جلسه چهارمین جلسه کمیته “ارتباط صنعت و دانشگاه” با این پالایشگاه بود. . .